Det franske fotballforbundet tilbakeviser påstander om 40 000 falske billetter

Påstand på påstand blir tilbakevist etter fiaskoen av organiseringen rundt Champions League-finalen.

Etter fiaskoen rundt organiseringen av Champions League-finalen har det vært lite vilje fra franske myndigheter, UEFA og politiet til å ta på seg skyld for at klubbfotballens største kamp i kalenderåret endte som den gjorde.

I går ble det hevdet av sportsminister Amelie Oudea-Castera og innenriksminister Gerald Darmanin at det var opp til 40 000 falske billetter i omløp til finalen, og at det var det som var grunnen til at så mange supportere måtte stå og vente på utsiden av Stade de France, uten å komme inn, til en kamp som ble utsatt. 

Allerede et døgn etter, er disse påstandene tilbakevist fra flere hold. Først fra de som har sett på hvor mange som reiste opp til området i Saint-Denis der den franske nasjonalarenaen ligger, fra film og video på Twitter samt de mange tusen som var vitne til det, og nå også fra det franske fotballforbundet.

2800 falske billetter

AFP rapporterer nå at det franske fotballforbundet, Fédération Française de Football, har anslått at det ble oppdaget 2800 billetter i forbindelse med finalen. 

Det er et tall langt unna de 40 000 som først ble meldt – og trolig er det et tall som vil synke drastisk – ettersom det var så mange supportere med genuine billetter som ikke fikk grønt lys i billettlukene da de skannet sine, rett og slett fordi den inngangen som egentlig skulle blitt brukt var stengt.

UEFA har varslet at de vil ha en uavhengig gransking av hva som gikk galt rundt lørdagens kamp, men dette er helt sikkert ikke det siste vi hører om saken.