– Politiet gikk inn for å skape en konflikt

Borgermesteren for Liverpools byregion, Steve Rotheram, er fly forbannet på fransk politi og franske myndigheter etter løgnene som nå spres av dem og UEFA.

Steve Rotheram var selv tilstede på Champions League-finalen, og mener at fransk politi gikk inn for å skape en konflikt med Liverpool-fansen, og borgermesteren for Liverpool byregion mener at politiet nå må stå til ansvar for kaoset de stilte i stand. 

Rotheram, som har vært Liverpool-supporter hele livet, la ut en tweet i dag der han fortalte at han ikke har fått uttalt seg om det som skjedde på Stade de France tidligere på grunn av at han fikk telefonen, lommeboken og kredittkortene sine stjålet av lommetyver utenfor stadion, noe som skjedde med mange andre Liverpool-fans også.

– Det som skulle bli avslutningen på en strålende sesong ble isteden en forferdelig opplevelse. Men det hadde ikke noe med selve kampen å gjøre, sier Rotheram.

Forbannet på politiet

Borgermesteren sier han er forbannet over behandlingen som Liverpool-fansen ble utsatt for av fransk politi, og beskriver situasjonen utenfor stadion som fullstendig kaotisk. 

– Fansen reiste til stadion i håp om å oppleve sitt livs kveld, men det virket som det franske politiet gikk inn for å skape en konflikt.

Rotheram var tilstrede under Hillsborough-tragedien i 1989, og sier at Liverpool-fansen vet bedre enn noen hva dårlig organisering og dårlig politiarbeid ved en fotballkamp kan føre til. 

– Det er skuffende å se hvordan supportere av andre klubber har svelget løgnene og feilinformasjonen til UEFA og franske myndigheter, sier han.