Tidligere U23-manager får toppjobben i Championship-klubb

Michael Beale ser ut til å bli ny manager i Queens Park Rangers.

Aston Villas assistentmanager, Michael Beale, ligger an til å bli ny manager i Queens Park Rangers, etter at han har fått Steven Gerrards tillatelse til å takke ja til jobben.

41-åringen har en fortid som trener i Liverpool, og har også vært innom klubber som Chelsea, Sao Paulo og Rangers.

Beale skal fly inn fra Spania for å møte QPR-ledelsen i London i dag, hvor han da forventes å signere kontrakten med Championship-klubben.

Beale har vært en av de viktigste personene i Steven Gerrards støtteapparat, både i Rangers og i Aston Villa. 41-åringen kom til Liverpool FC i 2012, etter ni år ved Chelseas akademi. Der ble han manager for U23-laget, og gjorde sakene sine veldig bra.

Etter fire år i den jobben valgte han å prøve noe nytt og utradisjonelt – og var assistentmanager i brasilianske Sao Paulo i sju måneder. Det var det den tidligere keeperen Rogerio Ceni som var manager den gang.

Etter sitt halvår der, ble han ønsket velkommen tilbake på akademiet i Liverpool, der han fikk en rolle som den som styrer opplegget for alle trenerne – blant annet for en veldig fersk Gerrard som hadde tatt over U18-laget i klubben.

Beale var en av de trenerne Gerrard absolutt ville ha med seg til Rangers, og han gjorde ham til førstelagstrener der og assistentmanager i Aston Villa. 

– Det ville tatt meg 15-20 år å bli en like god trener som Michael Beale på treningsfeltet, med å legge opp økter for hver dag. Jeg lar «Mick» være Mick Beale, for det er han som er eksperten, sa Gerrard til Robbie Fowlers podcast i februar i år