Stefan Bajcetic:– Jeg tror dette er er den beste klubben å utvikle seg i

Liverpools yngste spiller i Østerrike-troppen syntes det var vanskelig å forlate barndomsbyen som 16-åring, men er glad for at det betaler for seg denne sommeren.

Den spansk-serbiske midtbanespilleren sa farvel til familie og venner i Celta Vigo for å prøve lykken på Merseyside i veldig ung alder. Etter halvannet år i klubben har han fått muligheten med noen av de aller beste spillerne i verden, og for ham var det verdi i å reise ut for å lære så tidlig i karrieren. Nå er han på treningsleir med førstelaget og Jürgen Klopp.

– Flyttingen har betalt seg, for jeg lærer mye på akademiet også. Jeg tror dette er en beste klubben å utvikle seg i, og jeg har alltid vært fornøyd her, sier Stefan Bajcetic til liverpoolfc.com i sitt aller første intervju med klubben.

– Det var vanskelig å forlate vennene mine, familien min og stedet hvor jeg hadde levd hele livet, men jeg elsker fotballen her og det har alltid vært min drøm, fortsetter han.

SPILLETID: Bajcetic har også fått muligheten i samtlige oppkjøringskamper så langt denne sesongen. Han imponerte spesielt mye mot RB Leipzig.

SPILLETID: Bajcetic har også fått muligheten i samtlige oppkjøringskamper så langt denne sesongen. Han imponerte spesielt mye mot RB Leipzig.

Snakker spansk og engelsk

I fjor tilbrakte han sommeren med akademiet, denne sommeren har han tatt steget opp. Det er en verdifull læring for en 17-åring å spille, gjenge seg og lære av noen av klodens beste fotballspillere. Bajcetic har også et kort i ermet som mange ikke har.

– Jeg kan snakke spansk, selvfølgelig, så jeg kan komme i prat med samtlige. Alle sammen har vært så hyggelig med meg, forteller 2004-modellen.

Hjemme i Spania, og nærmere bestemt Celta Vigo, sitter familie og venner å følge tett med på hva som foregår med unggutten i England. 

– De er i ekstase, naturligvis. De prøver alltid å få sett kampene mine og det som kommer på sosiale medier.

Skryter av Fabinho

Etter å ha startet Liverpool-karrieren som midtstopper på akademiet har han nå tatt steget frem en posisjon. I RB Leipzig-kampen storspilte han i 6-er posisjon som Fabinho har gjort til sin egen i den røde drakten. Han håper å lære så mye han kan fra brasilianeren i sommer.

– Jeg har alltid spilt på midtstopperplassen i oppveksten, men nå føler jeg meg kapabel til å ta et skritt frem. Jeg spiller bare der jeg får beskjed om, sier han.

– Fabinho er den absolutt beste spilleren i verden i den posisjon, spør du meg. Jeg lærer mye av ham, selv om det selvfølgelig ikke blir lett å spille akkurat slik han gjør.

Bajcetic brukte deler av den forrige sesongen på skadebenken. Det vil han ikke erfare igjen, så nå gjør han alt han kan for å legge et god fundament for en god sesong, uansett hvor han blir å spille.

– Jeg vil holde meg i form og spille kamper i år, om det er på akademiet eller på førstelaget. Det viktigste for meg er å prøve å imponere, avslutter Liverpools unggutt.