Tour de France-vinner Jonas Vingegaard:– Jeg var på Anfield med kjæresten min forrige sesong

Liker du å se på sykkel? Tour de France-vinner Jonas Vingegaard elsker fotball og 25-åringen fra Danmark er selvfølgelig en stor Liverpool-supporter.

Søndag kveld syklet Jonas Vingegaard inn til sammenlagtseier på Champs-Élysées og ble danskenes første Tour de France-vinner siden 1996. Det ble bekreftet da 25-åringen krysset målstreken for siste gang i den gule trøyen.

En ting mange ikke vet om dansken er at han er Liverpool-supporter på sin hals ved siden av sin profesjonelle sykkelkarriere. Det er kanskje ikke så mye tid mellom slagene for en profesjonell syklist, men en del av tiden brukes på de røde fra Anfield.

– Jeg ser på fotball, og jeg er en stor Liverpool-supporter, avslørte 25-åringen tilbake i 2020.

FOLKEHAV: Jonas Vingegaard liker seg nok best på sykkelen, men å være tilskuer på Anfield er nok en god nummer to.

FOLKEHAV: Jonas Vingegaard liker seg nok best på sykkelen, men å være tilskuer på Anfield er nok en god nummer to.

Stått blant Anfield-publikummet

Det er ofte flere grunner til at en supporter velger et spesifikt lag. Hvorfor Vingegaard valgte nettopp Liverpool vites ikke, men han er ikke i tvil om hvem som er best å se på.

– Jeg elsker å se dem spille, sa dansken.

Han har også vært Anfield ved minst en anledning tidligere. Det skal ha vært en helt fantastisk opplevelse.

– Forrige sesong (19/20) dro jeg til England med kjæresten min for å se dem spiller på Anfield. Det var en magisk stemning og en vakker opplevelse, fortalte Vingegaard.

Nå som Tour de France er over for dansken kan han ta seg en god pust i pakken. Det passer fint, for Liverpool sesongåpner mot Manchester City neste helg. Der kan det godt være at dansken står midt blant Liverpool-supporterne en uke etter seieren i verdens største sykkelløp.