Liverpools supportere har fortsatt ikke hørt noe fra UEFA

Spirit of Shankly er kritiske til den «uavhengige» etterforskningen av finaledramaet.

Simon Hughes i The Athletic skriver bevisst ordet «uavhengig» i klammer, når han oppdaterer om etterspillet etter den famøse kvelden i mai.

Lang tid har gått siden 28. mai, og selv om det franske senatet nylig (13. juli) kom med en rapport som frifant Liverpools fans for skylda, har ikke supportergruppa Spirit of Shankly (SOS) blitt kontaktet av UEFA.

SOS mener at dette bare undergraver troverdigheten til den videre etterforskningen fra UEFAs side.

Har sendt «klagebrev»

Grupperingen har derfor sendt et åpent brev til etterforskningen leder, portugisiske Brandão Rodrigues.

Tidligere har det blitt sagt at UEFA vil kommunisere med fangrupper som Football Supporters Europe, og de til de respektive finalelagene Real Madrid og Liverpool.

I brevet står det blant annet: 

«Det er 18 dager siden panelet og listen over eksperter ble annonsert, og litt over syv uker siden du ble utnevnt til din posisjon, likevel har hverken du eller UEFA tatt kontakt med Spirit of Shankly (Liverpool Supporters Union og offisielle Supporters Trust of LFC) eller Liverpool Disabled Supporters Association som representerer Liverpool-supportere med funksjonsnedsettelser.»

«Vi forstår det som at du har vært i kontakt med Football Supporters Europe, men det tydelige gapet i kontakt med supporterne til de klubbene som var direkte involvert i det som skjedde i Paris er uakseptabelt.»

FANSEN DE STORE TAPERNE: Både tilreisende fra Liverpool og Madrid hadde fæle opplevelser på fransk jord i Paris.

FANSEN DE STORE TAPERNE: Både tilreisende fra Liverpool og Madrid hadde fæle opplevelser på fransk jord i Paris.

UEFAs tidslinje er å komme med sine foreløpige funn i slutten av september, og en endelig rapport i november. Derfor spør SOS seg om hva som vil skje, når, og hvem som vil være involvert.

Til sist legger de til at de tidligere uttalelsene i media om hvor fryktelige finalehendelsene var for alle involverte, ikke virker å bli fulgt opp.

«Mangelen på kontakt med fansen så langt gjør lite for å bøte på engstelsen».