Politisjefen i Paris blir fjernet fra sin stilling som en følge av skandalen på Stade de France

Politisjefen i Paris, Didier Lallement, ser ut til å bli fjernet fra sin stilling som en følge av det franske politiets håndtering av Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid.

Det er journalisten Daniel Austin som melder på Twitter politisjefen i Paris, Didier Lallement, kommer til å miste jobben som en følge av kaoset som oppstod i forbindelse med Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid på Stade de France i slutten av mai.

Austin slår fast at dette vil være en betydelig seier for Liverpool-supporterne, som har kjempet for å få frem sannheten om det som skjedde både før kampstart og etter kampslutt i Paris.

Journalisten opplyser at under et regionmøte i Paris tidligere i dag ble Lallement omtalt som fortid. Lallement møtte ikke en gang opp til møtet. 

Lallement ble utnevnt som politisjef i Paris i 2019, og har vært svært upopulær siden. Det er fortsatt uklart om han regelrett har fått sparken, eller har blitt tvunget til å førtidspensjonere seg. 

Austin mener det gjenstår mye før alle ansvarlige er blitt stilt til ansvar for sine handlinger i forbindelse med kaoset rundt Paris-finalen, men at dette utvilsomt er for fremgang å regne i den kampen. 

Skyldte på Covid

Lallement var forventet å delta på dagens regionmøte, slik han normalt gjør, men skal ha fortalt de andre medlemmene at han hadde Covid. Da han ble bedt om å delta via en video-link, så nektet han. 

Den franske innenriksministeren Gerard Darmanin fortalte på fransk TV tirsdag at man siden Champions League-finalen har hatt tre ganger så mye politi på arrangementene på Stade de France. Det i seg selv er en kraftig innrømmelse av at vakthold og sikkerhet var alt får dårlig under Champions League-finalen.

Som gjest på BFMTV tirsdag morgen innrømmet innenriksministeren at organiseringen rundt finalen sviktet, samtidig som han kom med forsikringer om at det ikke vil skje under OL om to år. Han la til at olympiske idretter er noe annet en spenningen en fotballkamp skaper.

Darmanin fortalte at det har vært tre sportsarrangementer på Stade de France siden Champions League-finalen, nemlig to fotball-landskamper og finalen i fransk rugby.