Rhys Williams ser ikke bort fra at det kan ende med et nytt utlån

Midtstopperen forklarer hvorfor preseason er så viktig for ham.

Rhys Williams var en av spillerne som startet sin preseason med Liverpool på mandag. Etter at han spilte 19 førstelagskamper for Anfield-klubben i 2020/21, tilbrakte midtstopperen første halvdel av forrige sesong på lån hos Swansea City. Den 20. januar ble 21-åringen hentet hjem igjen av Liverpool, fordi han hadde fått lite spilletid hos den walisiske klubben.

Forsvarsspilleren ser ikke bort fra at han vil bli utlånt på nytt kommende sesong. 

– For meg er det viktig å være klar for det manageren ønsker at jeg skal gjøre. Om det er å være en del av troppen her igjen, slik jeg var i andre halvdel av forrige sesong, eller å bli lånt ut på nytt. Uansett hvilken utfordring jeg får dette året, så må jeg være klar for den, sier Williams til Liverpoolfc.com.

– Du kan ikke sutre over lite spilletid, for dette er et gruppearbeid. Jeg var til tider på benken forrige sesong, og det kunne ha blitt bruk for meg. Jeg må sørge for å være påskrudd, for du vet aldri når det blir bruk for meg. Jeg må sørge for at jeg kan bidra med det manageren trenger. 

Tøff start på preseason

Williams forteller om en knallhard start på preseasontreningen ved AXA Training Centre. 

– Det har vært tøft. Guttene har kommet tilbake i virkelig god form, så det har vært hardt å matche dem. Men jeg har sett på alle etter øktene at det har vært hardt for alle, så derfor vet jeg i det minste at jeg er på samme nivå som alle andre!

– Du må yte 100 prosent fra første dag i preseason. Det er nesten like bra som under selve sesongen. Alle har kommet tilbake i så god form som mulig. Det er den største utfordringen, å være på samme nivå som alle de andre og sørge for at du er i god nok form, og at du henger med alle andre.

NYTT LÅNEOPPHOLD? Rhys Williams er usikker på om Jürgen Klopp ønsker å beholde ham i troppen eller sende ham ut på et nytt lån.

NYTT LÅNEOPPHOLD? Rhys Williams er usikker på om Jürgen Klopp ønsker å beholde ham i troppen eller sende ham ut på et nytt lån.

Mannen som har trøye nummer 46 forteller at han forsøker å observere de mer erfarne forsvarsspillerne i klubben, og lære av dem. 

– Jeg ser til Joe, Joel, og Ibou og Virg når de kommer tilbake. Det er bra at du har slike spillere du kan lære av. Jeg lærer også noe av Nat og Ben Davies. De er eldre enn meg, så jeg kan ta noe fra deres spill og inkludere i mitt. Når yngre spillere kommer opp vil jeg selv forhåpentligvis være en rollemodell for dem.

Får oppleve nye ting

I helgen reiser Liverpool-troppen til Bangkok, og senere går ferden videre til Singapore. I Asia skal de røde spille treningskamper mot Manchester United og Crystal Palace i neste uke.

– Alle guttene ser frem til å reise dit. Det er ikke bare en god erfaring å spille mot United i disse landene, men det er også en kulturell side av denne turen. Du får oppleve nye ting og steder som vi normalt ikke ville ha reist til om det ikke var utenfor sesongen. Det er alltid fint med opplevelser som dette, sier Williams.

– Dersom jeg kan imponere i disse kampene, og manageren ønsker jeg skal bli værende i klubben, så vil det være en bonus. Men dersom spilletiden min blir i en annen klubb, må jeg også vise hva jeg duger til på disse store scenene. Selv om det bare er treningskamper, så møter vi likevel store Premier League-klubber. 

To av Liverpools tre nysigneringer startet preseason samtidig med Williams, nemlig Fabio Carvalho og Calvin Ramsay. Darwin Nunez vil slutte seg til troppen sammen med de andre landslagsspillerne i helgen. 

– Ut fra det jeg har sett av Fabio på trening mandag og tirsdag, så er han en spiller fra øverste hylle. Han er strålende med ballen. Han blir vant til måten vi spiller på, og måten vi ønsker å presse på. Jeg tror alle spillerne som klubben har signert vil gjøre seg svært positivt bemerket, avslutter midtstopperen.