Fikk sin første kamp for laget som kun har eksistert i én sesong

Marcelo Pitaluga har gått på utlån til en spesiell klubb.

Forrige uke ble det kjent at Liverpools 19 år gamle fjerdekeeper Marcelo Pitaluga skal tilbringe hele den kommende sesongen hos Macclesfield FC, som spiller i Northern Premier League Division One West - nivå åtte i England. Tirsdag fikk han sin første kamp for klubben da Crewe ble slått 2-1 i en treningskamp.

Brasilianeren har kommet til en helt spesiell klubb, som kun har eksistert i én sesong. Den endte med opprykk fra nivå ni. Macclesfield måtte begynne helt på nytt da tidligere Macclesfield Town ble kastet ut av seriesystemet som følge av økonomiske problemer.

Nå er de på full fart på vei tilbake mot Football League, og med på laget har de blant andre tidligere Premier League-spiller og det kjente tv-ansiktet Robbie Savage. Han er sportsdirektør i den ferske klubben, og i et intervju med Mirror forteller han om hvordan Macclesfield FC klarte å hente en spiller fra selveste Liverpool. 

– Det er utrolig. Et lag som ikke en gang eksisterte for et år siden har hentet en spiller verdt to millioner pund fra Liverpool, et av de rikeste lagene i verden. Marcelo var i troppen til Brasil da de vant U17-VM for to år siden, og han er så høyt verdsatt på Anfield at Jürgen Klopp hadde ham med på benken fire ganger forrige sesong, sier Savage og legger til: 

– Vi vil rette en takk til Liverpool for at dette kunne skje, og vi skal la Marcelo spille hver eneste uke slik at han får erfaring. Selv om han gjør en feil i ny og ne vil han få tillit, slik Liverpool gir oss tillit til å ta vare på ham, sier Savage.

Populær klubb

Sportsdirektøren sier det var veldig viktig at klubben rykket opp fra nivå ni til nivå åtte forrige sesong. Det gir nemlig muligheten til mer frihet på overgangsmarkedet.

– Det gjør at vi kan hente inn spillere på lån fra de profesjonelle toppklubbene, og jeg er sikker på at det kommer flere spillere inn. Men dette handler ikke om å kjøpe seg til suksess, slik noen misunnelige rivaler ser på det. Den eneste grunnen til at vi kan hente spillere av Marcelos kvalitet er fordi vi får inntekter takket være den utrolige støtten, sier Savage. 

SPORTSDIREKTØR: Robbie Savage har ansvar for overgangene til nystartede Macclesfield FC.

SPORTSDIREKTØR: Robbie Savage har ansvar for overgangene til nystartede Macclesfield FC.

Forrige sesong skal Macclesfield ha hatt flere tilskuere enn enkelte klubber som spiller helt oppe i Football League, og det gir blant annet gode billettinntekter. Opp mot 4000 supportere møter opp på klubbens hjemmekamper, og det brukes for alt det er verdt når Savage skal forsøke å lokke spillere som Pitaluga til klubben. 

– Jeg kan ikke få takket Liverpool nok for at de stoler på oss i utviklingen av en ung spiller, og forhåpentligvis vil flere klubber gjøre det samme, sier den tidligere Leicester-, Blackburn og Derby-spilleren.

Gleder seg til å spille

Det faktum at det kun er en times kjøring mellom Liverpools treningsanlegg i Kirkby og byen Macclesfield har nok også spilt inn i klubbens avgjørelse om å låne ut Pitaluga. Da er mulighetene der for at han fremdeles kan være med på enkelte treninger med Liverpools førstelag. 

Selv sier brasilianeren, som ble hentet fra Fluminense til Liverpool i 2020, at han ser frem til å spille førstelagsfotball. 

– John Achterberg (keepertrener) kom for å slå av en prat med meg for noen uker siden og sa at dette var en god mulighet for meg. Da vi snakket mer konkret om det fikk jeg bli mer kjent med klubben, og jeg likte det jeg så, sier unggutten.

– Det viktigste for meg blir å spille fast, og hvis jeg kan hjelpe laget med gode prestasjoner, noen «clean sheets» og å nå målene, blir det bra, sier han.