Dette er forklaringen på at Neco Williams ikke har møtt opp på AXA Training Centre ennå

Liverpool er fortsatt i samtaler med Nottingham Forest om en potensiell overgang for Neco Williams.

Neco Williams har ikke meldt seg til tjeneste på AXA Training Centre ennå. Nå avslører Liverpool Echo at årsaken til dette er at han har fått litt ekstra ferie i sommer som en følge av at han spilte landskamper for Wales i juni. 

Williams avsluttet forrige sesong på utlån hos Fulham, som han hjalp til opprykk til Premier League. 21-åringen spilte tre kamper for Wales i juni, da de blant annet slo Ukraina og kvalifiserte seg for VM i Qatar. Han spilte også to Nations League-kamper for det walisiske landslaget.

Høyrebackens navn sto på klubbens liste over de 19 spillerne som skulle starte preseason på mandag, og dette har skapt en del forvirring og spekulasjoner. Echo forstår det imidlertid slik at Williams har fått noen ekstra fridager på grunn av sin involvering med landslaget, og at han nå vil slutte seg til Liverpool-troppen og starte sin preseason lørdag 9. juli. Da vil de øvrige landslagsspillerne også komme tilbake fra sine ferier, og bli med på flyet til Bangkok, hvor laget skal ta fatt på sin preseason-turné.

Selv om Williams per i dag ligger an til å fly til Thailand på lørdag, så kan det fort bli endringer i planene. Det kommer an på hvordan det går i transferforhandlingene mellom Liverpool og Nottingham Forest om høyrebacken. Echo skriver at disse fortsatt pågår, og kilder avisen har innad i klubben forventer at klubbene vil komme til enighet.

21-åringen har spilt 33 kamper for Liverpools førstelag siden han fikk debuten av Jürgen Klopp i oktober 2019, men han har vært et klart andrevalg bak Trent Alexander-Arnold på høyrebacken. Nå som Liverpool har hentet inn Calvin Ramsay fra Aberdeen som back-up i denne posisjonen, er både klubb og spiller enige om at tiden er inne for forsvarsspilleren til å finne seg en ny arbeidsgiver. Liverpool krever en overgangssum på 15 millioner pund, og dersom Forest hoster opp dette, vil Williams forlate Anfield-klubben i sommer.

Southampton forsøker å kapre overgangen?

Nå verserer det også rykter om at Southampton har kastet seg inn i kampen om Williams, og Football Insider påstår at sydkystklubben planlegger et bud som totalt vil være verdt 20 millioner pund for Liverpool, inkludert diverse klausuler, og at dette skal være det Liverpool ber om. Uansett er dette mer enn Forest har foreslått å betale. 

Forest skal ifølge rapportene allerede være enige med Williams om de personlige betingelsene, noe Southampton så langt ikke har fått i orden. Liverpool avslo Forest sitt første bud på rundt tolv millioner pund, og skal ha økt sitt priskrav etter at flere Premier League-klubber har begynt å vise interesse for spilleren.