Dette er ungguttene som får vise seg frem for Klopp i pre-season

Ti unggutter får muligheten til å vise seg frem for Klopp i preseason. Hva kan vi forvente av dem?

En av de mest spennende delene av Liverpools preseason er å se unge spillere prøve seg på førstelaget. 

Er det noen som imponerer Klopp og co tilstrekkelig til å bli involvert videre med seniorstallen, og hvem er det som er gode nok til å ta det steget?

Så langt ser det ut til at ti unggutter skal få prøve å imponere trenerteamet. Vi gir et innblikk i hva man kan forvente fra dem. 

For ordens skyld har vi valgt å se bort fra spillere som Leighton Clarkson, Tyler Morton, Kaide Gordon, Sepp van den Berg og Rhys Williams, samt nyervervelsene Calvin Ramsay og Fabio Carvalho, ettersom de allerede er eller har vært i førstelagstroppen. 

Spennende sisteskanser

Av målvaktene er det to unggutter som ser ut til å få muligheten denne preseason. 

Mange kjenner nok til Harvey Davies allerede, ettersom han allerede har trent med førstelaget ett år. 18-åringen var på benken da Klopps menn møtte AC Milan i Champions Leagues gruppespill. 

Den høyreiste sisteskansen har stor rekkevidde, og er umulig å overliste på sitt aller beste - kan minne om Alisson Becker i deler av spillet. Scouseren har dog fortsatt enkelte feilvurderinger i spillet, men de kommer til å forsvinne mer og mer når han modnes. Bør sikte seg inn på minutter i preseason. 

Den andre unge sisteskansen Fabian Mrozek ble hentet fra polsk fotball i 2020, og har siden den gang kjempet mot Harvey Davies om en plass på laget. 18-åringen må finne seg i å være hakket bak scouseren nivåmessig, men er likeså et stort keepertalent. 

Har i likhet med kollegaen god rekkevidde, men med tabber i seg. Mens Davies på sin side har like over ett baklengs i snitt per kamp (1,2) for U18-laget, har polakken nærmere to (1,8). Det forteller om rangstigen mellom de to, men med Liverpools eminente keeperteams veiledning kan Mrozek ta store steg i sommer. 

NY PÅ FELTET: Mrozek skal lære av Achterbergs keeperteam og seniormålvaktene.

NY PÅ FELTET: Mrozek skal lære av Achterbergs keeperteam og seniormålvaktene.

Begavede backer

Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson og Kostas Tsimikas er fortsatt på ferie etter landslagsoppdrag i juni, samtidig som Neco Williams trener for seg selv i jakten på en overgang. Det betyr at flere spennende backer får prøve seg med førstelaget. 

Etter å ha byttet posisjon til høyreback har Isaac Mabaya strålt for U18-laget. Forrige sesong ble det imponerende to mål og ni målgivende fra den posisjonen for U18-laget, samtidig som han ble belønnet med U23-debuten. Var på benken da Liverpool møtte Shrewsbury i FA-cupens første runde for de rødkleddes del, uten å få spilletid. 

17-åringen har et strålende driv både med og uten ball, er kompakt bygd og har også vist at han er målfarlig. Selv om han bare er 17 år bør han sikte seg inn på å spille med U21-laget neste sesong. Stort talent. 

Fredag var Luke Chambers med på å vinne U19-EM med England, og bare en helg etter triumfen var han på plass på treningsfeltet for å imponere Klopp.

Med sitt gode tilslag med venstrefoten leverte 2004-modellen hele åtte mål og fire målgivende fra venstreback og stopperplass forrige sesong. Chambers har også et godt driv med ballen i beina og en god motor. Har allerede imponert Lijnders, og nå er Klopp nestemann. 

SEIERSHERRER: Luke Chambers feirer EM-triumf sammen med klubbkameratene Jarrell Quansah og Harvey Davies.

SEIERSHERRER: Luke Chambers feirer EM-triumf sammen med klubbkameratene Jarrell Quansah og Harvey Davies.

Energiske James Norris scoret 6 mål og leverte 3 målgivende fra venstrebacken og midtbanen forrige sesong. 19-åringen jobber utrettelig både med og uten ball, og kan minne om Andy Robertson med sin energiske spillestil. En spiller av Klopps hjerte. 

Etter å ha vist at han tar U21-nivå kan et utlån være på agendaen, men først bør han prøve å imponere Klopp og hans trenerteam på preseason. Har en strålende venstrefot og tar for seg i duellen, på tross av at han ikke er den største gutten. 

Owen Beck har allerede figurert to ganger for førstelaget i oppgjør mot Preston og Leicester i ligacupen, og har sittet på benken i flere Premier League-kamper. Den unge waliseren leverte to mål og fem målgivende for U23-laget forrige sesong, og burde hatt mye mer. 

19-åringen, som faktisk er i slekt med Ian Rush, kan fort dra på utlån denne sesongen i likhet med Conor Bradley på andre side. Det ville vært et godt steg. 

Midtbanedynamoer

To «old school» boks til boks-spillere skal også få prøve seg med førstelaget. 

Melkamu Frauendorf fikk faktisk debuten for førstelaget da han kom inn ti minutter før slutt mot Shrewsbury Town i FA-cupen. 

Den 18 år gamle tysk-ethioperen har en strålende motor, og er viktig både offensivt og defensivt på akademilagene. Scoret åtte mål og leverte ti målgivende for U18-laget, og bør sikte seg inn på fast plass på U21-laget neste sesong. Frauendorf er også en ledertype som ofte er kaptein. 

Svært gledelig var det også å se at Thomas Hill innleder preseason sammen med førstelaget. 19-åringen har nesten vært ute av spill i to år etter at han røk korsbåndet i september 2020. Midtbanespilleren fra Formby leverte 10 målpoeng i 2019/20-sesongen, før fremgangen ble hindret av en uheldig skade.

Han debuterte for «førstelaget» bare 17 år gammel da Liverpool møtte Aston Villa i ligacupen i 2019, og spilte 90 minutter mot seniormotstand den kampen. Ekstremt god til å time løpene inn i boksen fra midtbaneposisjonen, i tillegg til å være en arbeidshest. Får en fortjent mulighet denne sommeren. 

DEBUT: Tom Hill i aksjon for et nær rent reservelag mot Aston Villa.

DEBUT: Tom Hill i aksjon for et nær rent reservelag mot Aston Villa.

Spennende spillersønner

To av de lovende spillerne har fotball i blodet. 

Stefan Bajcetic er sønn av Srdjan Bajcetic, som spilte for det serbiske landslaget og lag som Celta Vigo, Braga og Røde Stjerne. Det ser ikke utenkelig ut at sønnen kan få en like god karriere. 

17-åringen bærer preg av sin flerkulturelle oppvekst i Spania, og har både den balkanske krigermentaliteten og den spanske elegansen i spillet sitt. Scoret 4 mål og leverte 3 målgivende for U18-laget forrige sesong, og har allerede fått mye spilletid på U23-laget tross sin unge alder. En skade holdt ham ute siden januar, men nå er han tilbake og klar til å imponere Klopp. 

Bobby Clark, sønn av tidligere Newcastle, Sunderland og Fulham-spiller Lee Clark, er den yngste av ungguttene som trener med førstelaget. 2005-modellen ble hentet fra Newcastle før forrige sesong, og har ikke brukt lang tid på å markere seg i akademiet. 

Scoret 12 mål og leverte 4 målgivende fra sin offensive midtbanerolle, og har et fotballhode forut for sin alder. 17-åringen er god med begge beina, og har svært god nærteknikk. Har allerede imponerte Lijnders, og er et virkelig spennende navn.