– Det han sa etter finalen var bullshit

Den ene lederen av den franske granskningen av det som skjedde rundt Champions League-finalen i Paris kommer med knusende kritikk av den franske innenriksministeren.

Den franske opposisjonsministeren Francois-Noel Buffet leder granskningen av det som skjedde rundt skandalefinalen på Stade de France, i forbindelse med Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid. 

Han kommer nå med knusende kritikk av innenriksminister Gerarld Darmanin, som forsøkte å legge skylden på Liverpool-supporterne for kaoset som oppstod utenfor stadion i timene før avspark. 

Tusenvis av supportere av begge lag ble utsatt for forferdelig behandling av fransk politi og lokale pøbler mens de sto i kø for å slippe inn på stadion.

Etter finalen hevdet Darmanin at 40 000 supportere uten billett møtte opp, noe som senere er blitt tilbakevist. 

– Innenriksministeren løy

– Det store problemet ble forårsaket av innenriksministeren, som løy. Det han sa etter finalen var bullshit. Det var bensin på bålet. Dersom han hadde innrømmet feilene som ble gjort og bedt om unnskyldning, ville ikke dette blitt så kontroversielt, siteres Buffet av Le Progres

– Til å begynne med sa han at det var 30 000 falske billetter i omløp. UEFA talte til slutt 2 800. Han sa også at det var engelske supportere om skapte problemene. Dette er ikke sant. De engelske supporterne hadde ikke ansvaret for dette. De hadde ingenting å gjøre med dette. Problemene skyldes dårlig organisering, spesielt rundt sikkerhetskontrollen ved stadion, legger han til.

Buffet leder den franske granskningen sammen med Laurent Lafon. Deres rapport vil bli offentliggjort den 13. juli. 

UEFA har sin egen granskning av skandalefinalen, og denne vil pågå minst frem til september.