Southgate vil ikke ha med uvaksinerte spillere til VM

Vaksinestatus er på agendaen med mye reising i preseason og i løpet av sesongen.

Selv om hverdagen i stor grad er tilbake er det er ny bølge med korona som slår over flere land, dette medfører naturlig hodebry for fotballen.

Ifølge Daily Mail vurderer landslagssjef Gareth Southgate å droppe å ta med spillere som ikke er vaksinerte til VM.

Avisa skriver at det skal være snakk om en liten gruppe aktuelle navn.

Dagens retningslinjer tilsier at uvaksinerte må i karantene i fem dager ved ankomst Qatar. Da passer det dårlig at England spiller på åpningsdagen 21. november.

IKKE MED PÅ PRESEASON-TOUR GRUNNET VAKSINE: Mens resten av førstelaget er i USA, spilte N'Golo Kanté fredag for U21-laget, mot Boreham Wood på Meadow Park.

IKKE MED PÅ PRESEASON-TOUR GRUNNET VAKSINE: Mens resten av førstelaget er i USA, spilte N'Golo Kanté fredag for U21-laget, mot Boreham Wood på Meadow Park.

FIFA skal riktignok jobbe for å få Qatar til å slakke på kravene i forbindelse med mesterskapet.

Vaksinestatus påvirker preseason

Crystal Palace, som Liverpool slo greit 2-0 fredag, har i likhet med en annen London-klubb, Chelsea, gått til det steget å sette igjen uvaksinerte spiller hjemme.

Profiler som N'Golo Kanté og Ruben Loftus-Cheek er for eksempel ikke med i Chelsea-troppen som har reist til USA, og det er usikkert om Manchester City får İlkay Gündoğan inn i landet.

Da Palace møtte Liverpool i Singapore var det med en temmelig tynn tropp, hvor flere sentrale førstelagsspillere manglet.

Tilbake i januar kunngjorde Premier League at 80 prosent av spillerne var fullvaksinerte. Siden den gang har det ikke kommet noen offentlig oppdatering.