Daglig leder om Anfield-prosjektet hjemme, og hvorfor Liverpool reiser langt bort i preseason

Billy Hogan utdyper viktigheten av Asia-touren, og gir et innblikk i hva som foregår av byggearbeider på hjemmebane.

– Først og fremst er det viktig for klubben fordi det er en mulighet til å bringe oss nærmere våre supportere. Som vi er klar over, mesteparten av vår globale fanbase har trolig aldri muligheten til å komme til Anfield, eller å se laget spille i Storbritannia, reflekterte Billy Hogan til Liverpoolfc.com om Liverpools preseason-start.

– Dette er en flott anledning til å kommer nærmere på klubben på et mer personlig nivå. Det er vel så viktig for en klubb som har hundrevis av millioner med fansen verden rundt, å kunne ta klubben ut til dem når vi kan, og dette er det ene tidspunktet av sesongen når vi kan.

Pandemien begrenset reising

I Europa kan vi nesten le av entusiasmen og «leketrofeene» fra kamp flere tidssoner borte. Men stort sett overalt hvor Liverpool har vært blir de møtt med dedikerte fans, som vil ha en bit av de røde heltene.

ANFIELD BYGGES UT: Når 2022/23 starter vil det kun være to Premier League-klubber som har større kapasitet.

ANFIELD BYGGES UT: Når 2022/23 starter vil det kun være to Premier League-klubber som har større kapasitet.

Ikke minst har avstanden føltes stor i en verden preget av korona.

– Det er første gang siden 2019 og åpenbart påvirket pandemien sommeren i ’20 og ’21. Så først av alt, det føles godt å være tilbake på tour. Dette er en utrolig opplevelse som en del av klubben og jeg tenker at det er en solid påminnelse om hvor populær klubben er globalt.

Det bygges på Anfield

For daglig leder Hogan har det vært en hektisk sommer. Han har samarbeidet med Julian Ward og Jürgen Klopp, nye spillersigneringer, oppfølging av finale-etterforskningen i Paris, Anfield har vært scene for tre store konserter i Sir Elton John, The Rolling Stones og The Eagles.

Hjemme skjer det ting. Gressmatta har blitt erstattet, og ikke minst er det byggearbeid på gang.

– Vi har fullstendig byttet ut banen på Anfield, så det er et nytt hybrid-dekke som har blitt lagt. Det ser fantastisk ut og vil bli flott for sesongen.

Påbygningprosjektet på Anfield Road fortsetter til uka. Det skal ifølge Liverpool Echo koste £60 og ta kapasiteten til like over 61 000.

KUNNE VÆRT I LIVERPOOL: I Singapore er det også stappet med entusiastiske supportere.

KUNNE VÆRT I LIVERPOOL: I Singapore er det også stappet med entusiastiske supportere.

– Det vil holde taket sammen. Det er en ganske vesentlig utvikling og når det er på plass vil vi virkelig komme videre med mye av utvidelsen der.

Klubben forventer at arbeidet vil være klart før sesongen starter. Da er det kun Manchester Uniteds Old Trafford og Tottenham Hotspur Stadium som vil kunne ta flere. Dette er og et område som har blitt påvirket av koronaen.

– Alt i alt er prosjektet i rute, på budsjett og tid, og Buckingham, våre partnere på konstruksjon har vært topp. Heldigvis har vi en fastpris-kontrakt, og selv om påvirkningen av pandemien og utfordringer i forsyningskjeder påvirker alle i verden akkurat nå, har ikke vi blitt ekstremt påvirket, sier Hogan til Echo.