Unggutten har allerede trent med sin nye klubb i en uke

Trent Kone-Doherty fullførte drømmeovergangen til Liverpool forrige uke.

Det har lenge vært kjent at Liverpool henter stortalentet Trent Kone-Doherty fra Derry City. Den irske kantspilleren, som fylte 16 år 30. juni, har nå vært i klubben i en uke og trent sammen med akademiet i Kirkby etter at overgangen ble fullført. 

The Athletic skriver at Kone-Doherty har trent med klubben siden fredag i forrige uke og at drømmeovergangen nå er et faktum. 

Kone-Doherty var en del av Derrys førstelagstropp, og fikk sin førstelagsdebut tidligere i år. Tenåringen har spilt åtte ganger for Irlands U16- og U17-landslag, og har scoret to mål på disse kampene.

– Fremtidig stjerne

Derry Journal-journalist Simon Collins, som følger Derry City tett, sier til The Athletic at 16-åringen er en spiller som holder beina plantet på jorden og som samtidig er god med begge bein. 

Collins husker spesielt da Kone-Doherty kom inn i en treningskamp for førstelaget tidligere i år - da som en overraskelse. 

– Han gjorde seg ikke bort da han kom innpå. Han er lynhurtig og uredd. Det så ikke ut til å skremme ham. Han hadde ikke spilt et eneste minutt seniorfotball før det, men likevel var han der og driblet seg forbi mannfolk, sier Collins og legger til: 

– Bortsett fra det har vi ikke sett altfor mye av ham. Men ut fra det vi har hørt fra akademitrenere opp gjennom, kan det virke som vi har med en fremtidig stjerne å gjøre. 

Unge Ben Doak fra Celtic er også hentet inn denne sommeren.