Fulham-journalist:– Han er ekstremt ambisiøs, og har aldri vært redd for å uttrykke det

Fabio Carvalho har uttalt at han ønsker å vinne Ballon d'Or. Store ord fra en 19-åring, men så langt har han tatt alle utfordringer på strak arm.

Fabio Carvalho har føltes som en Liverpool-spiller siden det ble klart at de rødkledde var nære å signere ham allerede i januar, og nå har vi endelig fått de første bildene av engelsk-portugiseren i Liverpool-drakta. 

19-åringen er blant spillerne som er på plass på Kirkby fra starten av preseason for å imponere Klopp og co, og har fått tildelt trøye nummer 28. 

I et intervju med Liverpools hjemmeside forteller Peter Rutzler, som fulgte Carvalho tett som Fulham-journalist forrige sesong, om Klopps nye elev. 

Leverte tross støyet

Rutzler mener det forteller mye om Carvalho at han var på sitt beste i januar, da det stormet som mest rundt ham. 

– Når en slik avtale kollapser, kunne man ha tilgitt en spiller for å ikke gi 100 prosent fordi man ikke vil miste muligheten grunnet en skade, men slik var det aldri med Fabio. 

– Det sier alt om karakteren hans og den mentale styrken, fordi det var så mye spekulasjoner rundt ham. Hvis man ser på perioden før Deadline Day scoret Fulham seks, seks, og syv mål, på høyden av spekulasjonene, og så var han fantastisk på Etihad noen dager etter Deadline Day. Han scoret tidlig, briljerte i mellomrommet og nøt å møte de beste spillerne. 

– Det var ikke første gang i karrieren han ble kastet ut på det øverste nivået og tok det umiddelbart, forteller Fulham-journalisten. 

GJEVT SELSKAP: Kyle Walker måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Carvalho.

GJEVT SELSKAP: Kyle Walker måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Carvalho.

Tøff utdanning

Rutzler mener det er sjeldent at så unge spillere takler en så tøff liga som Championship så bra. 

– Noe som alltid har blitt snakket om siden hans yngre dager er arbeidskapasiteten. Han ble sparket ned hver uke i Championship, men er så rask og smidig og kan skli forbi spillere med enkelthet. Det er en veldig vanskelig liga å være en slik spiller i, men han tålte taklingene og kjempet tilbake også. 

– Han presset alltid høyt og var vond å møte uten ballen, og var alltid med tilbake i banen for å vinne tilbake ballen. 

– Det sies alltid at unge spillere er ydmyke og slikt, men det er genuint tilfelle med ham. At han var så god gjennom den vanskelige perioden sier alt om ham og hans kjærlighet til Fulham. 

Journalisten forteller om en unggutt som ser ut til å ønske å holde båndet til Fulham, og som bryr seg om klubben han har forlatt. 

– Forholdet han bygde med Fulham-supporterne sier mye om holdningen og personligheten hans. Man kunne se i avskjedsintervjuet at det er en ekte kjærlighet der. Mange av spillerne han spilte med på U18-nivå er på U23-nivå nå, og han var ofte og så på kampene. 

– Han satte seg inn i klubbens tankegang, verdsatte støtten han fikk fra trenerne og man hørte aldri et vondt ord om ham. 

PÅ LABEN: Carvalho gjennomgikk tester på første dag av preseason.

PÅ LABEN: Carvalho gjennomgikk tester på første dag av preseason.

Ambisiøs

– Han er ekstremt ambisiøs, og har aldri vært redd for å uttrykke det. Jeg husker at han gjorde et intervju med Fulham hvor han sa at han ønsket å vinne Ballon d'Or. 

Rutzler tror Carvalho kommer til å nyte godt av å være omringet av verdensklassespillere. 

– Man må ha den motivasjonen til å komme til det neste nivået. Når han kommer til treningsanlegget og har spillere som Mo Salah og Thiago rundt seg må man ha troen på seg selv. Han kommer til å gjøre det, mens han også respekterer dem. 

Han er spent på hvilken posisjon Klopp ser unggutten i på kort og lang sikt. 

– Det blir veldig spennende å se hvilken posisjon Klopp ser ham, men jeg blir ikke overrasket om som sentral midtbanespiller i en slags kombinert rolle som 8-er og 10-er. 

– Han har spilt på vingen tidligere, men han har vært klart best sentralt i en rolle bak spissen. Spørsmålet med ham er om han kan takle den fysiske kampen på midtbanen. Men han er ikke en som viker unna i duellene, og man kan få mye utav ham med den riktige balansen. 

– Han ble kastet til ulvene i Championship og kom ut med ti mål og åtte målgivende. Han har vist at han tar det nivået, og jeg tviler ikke på at han kan gjenskape det i Liverpool, avslutter Rutzler i intervjuet.