Både Klopp og Gerrard fikk spørsmål om drapet som har rystet Liverpool

Ni år gamle Olivia Pratt-Korbel ble skutt og drept i sitt eget hjem mandag kveld.

Liverpool-manager Jürgen Klopp oppfordrer hele byen til å slå ring om de etterlatte etter det tragiske drapet på Olivia Pratt-Korbel.

9-åringen ble skutt i sitt eget hjem i Kingsheath Avenue i Dovecot rundt klokken 22.00 mandag kveld. Hun ble truffet av en kule som ble avfyrt i forbindelse med det som var et oppgjør mellom kriminelle gjenger. 

Olivias mor åpnet døren for å se hva som foregikk ute i gaten, etter å ha hørt at det ble avfyrt skudd. En dømt kriminell, Joseph Nee, tvang seg inn i huset for å unnslippe de væpnede mennene som jaktet på ham. Det førte til at det ble avfyrt skudd inn i huset. En av kulene traff og drepte den ni år gamle jenta, mens hennes mor ble skadet.

Niåringen ble truffet i brystet. Hun ble fraktet til sykehus, hvor hun senere døde. 

En 36 år gammel mann er blitt arrestert, mistenkt for mordet.

DRAPET SOM PREGER LIVERPOOL: Politiets etterforskere på plass i Kingsheath Avenue.

DRAPET SOM PREGER LIVERPOOL: Politiets etterforskere på plass i Kingsheath Avenue.

Føler med familien

Liverpool-ambassdør Ian Rush og Everton-ambassadør Ian Snodin la ned blomster ved hjemmet til den hardt rammede familien fredag. 

– Ingenting jeg sier nå kan være til hjelp egentlig. Selvsagt er familien i våre tanker og bønner. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det må føles. Det er helt forferdelig bare å tenke på det. Det er en enorm tragedie, sa Jürgen Klopp da han ble bedt om å kommentere det tragiske drapet på den unge jenta.

– Som sagt, uansett hva jeg sier så vil det egentlig ikke være til hjelp, men dersom vi kan hjelpe familien på noen måte, så vil vi gjøre det. Det er klart. Det må være klart.

– Dette er byen vår. Vanligvis liker vi å si at dette er LFC sin by eller Evertons by, men i stunder som dette må vi skjønne at det er VÅR by, og dersom det er noe vi sammen kan gjøre for familien, så må vi gjøre det.

– Jeg liker ikke at slikt som dette skjer, men jeg liker det faktum at folk står sammen og støtter de det gjelder med alt vi kan bidra med. Uansett hva vi gjør, så vil det ikke hjelpe dem akkurat nå, men vi må prøve å lette byrden for dem om vi kan. Dersom det er noe vi kan gjøre, så vil vi gjøre det.

Gerrard har selv en datter på samme alder

Aston Villa-manager Steven Gerrard, som er født og oppvokst i Liverpool, fikk samme spørsmål som Klopp under sin pressekonferanse i dag. Villa møter West Ham i helgen. 

– Jeg har faktisk skrevet en melding på sosiale medier. Det har vært en tøff uke for alle fra Liverpool, og jeg er sikker på at mange har lest om det som har foregått i byen, sa Liverpool-legenden.

– Personlig er jeg sjokkert. Jeg har selv en ti år gammel datter, og jeg kan ikke forestille meg hva denne familien gjennomgår nå. Jeg håper familien får den rettferdigheten de fortjener så raskt som mulig.

– Jeg antar at den beskjeden jeg vil gi er at vi må gjøre det rette. Dersom du vet om noe som er linket til det som skjedde, vær så snill å hjelp familien slik at de får den rettferdigheten de fortjener, for det har vært en tøff uke for dem.

– Jeg liker ikke å lese eller høre om ting som dette i byen min.