– Klopp ønsker seg en «nummer 8» som også kan spille som «nummer 6»

Paul Joyce i The Times har tatt for seg Liverpools jakt på en ny midtbanespiller.

I de siste åtte overgangsvinduene har Jürgen Klopp kun kjøpt én midtbanespiller. Det var Thiago Alcantara, som kom i september 2020 fra Bayern München.

Paul Joyce i The Times skriver at de røde hadde to navn på blokka denne sommeren. Det var Aurelien Tchouameni, som gikk til Real Madrid, og Jude Bellingham, som ikke er tilgjengelig denne sommeren. Borussia Dortmund vil tidligst selge neste sommer.

Journalisten, som kanskje er den som har aller best kontakter i Liverpool FC, skriver at det er uaktuelt å bare kjøpe en midtbanespiller for å få inn en ekstra mann:

«I en ideell verden ønsker Klopp en nummer 8, som også kan spille som nummer 6 – men det er nødt å være en som kan spille både nå, og når de andre spillerne er tilbake fra skade», skriver han.

Det er altså en typisk boks til boks-midtbanespiller som står øverst på ønskelisten, men også en som kan spille i den dypere rollen.

– Spillerne erkerivalene har kjøpt ville ikke vært aktuelle

Denne måneden har Everton kjøpt Amadou Onana fra Lille for 33 millioner pund. Den storvokste belgieren er en spiller som også var ønsket av West Ham, og som har et stort potensial.

Manchester United viste frem sin siste midtbanesignering før mandagens kamp mot Liverpool. Det er Casemiro fra Real Madrid, som har vært med på å vinne fem Champions League-titler med den spanske storklubben. 30-åringen kommer for en overgangssum som kan stige til 70 millioner pund.

Det er to navn som aldri ville vært aktuelle for Liverpool i sommer, ifølge Joyce.

«Casemiro spiller ikke riktig posisjon, er ikke til en riktig pris, og som 30-åring er han ikke i riktig alder». For Onana er det tilpassingen til engelsk fotball som holdes mot ham.

«Fra de to innhoppene hans så langt, ser det ut som det vil ta tid for ham å komme inn i det», skriver han.

Overgangsvinduet stenger ved midnatt torsdag 1. september.