FSG-partnere har kjøpt AC Milan

RedBird Capital har nå kjøpt AC Milan.

I 2021 kjøpte RedBird Capital Partners 11 prosent av aksjene i Fenway Sports Group (FSG) for 750 millioner dollar.

Siden juni har det vært kjent at RedBird jobber med et oppkjøp av den regjerende Serie A-mesteren AC Milan. Nå melder den italienske storklubben at avtalen er i orden, og at AC Milan er solgt for 1,2 milliarder euro.

– Visjonen vår for Milan er tydelig. Vi ønsker å støtte våre talentfulle spillere, trenere og støtteapparat for å levere suksess på banen, og la supporterne våre ta del i de ekstraordinære opplevelsene i denne historiske klubben. Vi vil prøve å utnytte vårt globale sports- og medianettverk, vår analytiske ekspertise, vår merittliste innenfor utvikling av stadioner og hospitality for å levere ett mål: å opprettholde Milans posisjon på toppen av europeisk fotball og fotballverden, står det i uttalelsen.

Får neppe betydning for LFC

Eierne av New York Yankees, Yankee Global Enterprises, blir også deleier av AC Milan.

Med Milan i porteføljen ser RedBird Capital Partners sin portefølje nå slik ut: 11 prosent i Fenway Sports Group (Liverpool FC, Boston Red Sox, Pittsburgh Penguins), Toulouse FC, the Rajasthan Royals, the YES Network, the SpringHill Company, Skydance Media, the XFL, OneTeam Partners and Dream Sports.

Oppkjøpet av Milan vil neppe få noen betydning for Liverpool FC, ettersom RedBirds eierandel i FSG er så liten, og de heller ikke har representanter i styret.