FSG-partnere nærmer seg oppkjøp av AC Milan

RedBird Capitals oppkjøp av storklubben AC Milan kan bli realisert før august er omme.

RedBird Capital Partners kjøpte i fjor elleve prosent av aksjene i Fenway Sports Group, som eier Liverpool FC. I juni i år ble det kjent at de gjør nok en storhandel. Denne gangen er det snakk om et oppkjøp av den italienske storklubben AC Milan. 

Liverpool Echo skriver at oppkjøpet nå bare er noen uker unna å bli realisert, og at det kan skje før august er omme. 

Avisen skriver videre at de kjøper Divock Origis nye klubb for 1,1 milliarder pund av nåværende eier Elliott Management, som på sin side vil sitte igjen med en liten aksjeandel i klubben. 

Utvider

RedBird jobber stadig med å utvide sitt eierskap i idretten, og det har tidligere blitt spekulert i om de på sikt ønsker å sitte med aksjemajoriteten i en rekke fotballklubber i Europa. Fra før eier de franske Toulouse, som de kjøpte opp i 2020. Forrige sesong rykket klubben opp igjen til øverste nivå i Frankrike, med Liverpools tidligere sportsdirektør Damien Comolli i en sentral rolle. 

Det nærmer seg halvannet år siden RedBird, med Gerry Cardinale i spissen, brukte 750 millioner dollar på å kjøpe elleve prosent av aksjene i FSG. Det hjalp FSG å trygge økonomien gjennom den krevende perioden som ble forårsaket av koronapandemien. Blant annet skal det ha bidratt til å sørge for at utbyggingen av Anfield Road End skal gå etter planen. FSG har siden også blitt eiere av den amerikanske ishockeyklubben Pittsburgh Penguins. 

Ettersom RedBird eier en så liten del av FSG og heller ikke har noen i styret, er det usannsynlig at UEFA ser på det som problematisk at selskapet kjøper opp AC Milan. 

Liverpool Echo skriver videre at oppkjøpet av den italienske klubben ikke kommer til å påvirke samarbeidet med FSG - et samarbeid som kan vokse i fremtiden.

Gleder seg

– Jeg gleder meg til å bli en del av Milans historie og å sørge for at fremtiden skal være like imponerende, sa Cardinale da avtalen kom i boks. 

– Jeg vet hva klubben betyr til folket i Milano og for supportere rundt om i verden, la han til.

Cardinale la vekt på at RedBird har levert varene som eiere av idrettsklubber. 

– Vi har lang fartstid innenfor sporten med noen av de beste eierne, lagene, ligaene og spillerne i verden. Så når vi nå ankommer Milano gjør vi det i visshet om hvilken rolle vi har. Vi skal tjene klubben. Jeg har et ansvar overfor supporterne, og vi skal vinne og ta klubben til et nytt nivå, sa han.