Lanserer teori om at Gerry Cardinale og RedBird Capital blir Liverpools neste eiere

Selskapet som nylig kjøpte seg inn i Fenway Sports Group kan på sikt ta over som eiere i Liverpool FC, mener journalist.

3. apr 2021 kl 12.00Jens Bessesen

Det er David Maddock i Mirror som lanserer teorien om at Gerry Cardinale, businessmann med stor B, og hans selskap RedBird Capital etter hvert vil ta over som eiere i Liverpool FC etter John W. Henry og Fenway Sports Group (FSG). 

Selskapet RedBird Capital Partners, med Gerry Cardinale i spissen, og basketstjernen LeBron James, og forretningsmennene Maverick Carter og Paul Watcher som partnere, har kjøpt seg inn i Fenway Sports Group (FSG). De har kjøpt om lag ti prosent av aksjene for 543 millioner pund. FSG verdsettes nå til om lag 5,32 milliarder pund. 

Neste eier?

Pengene fra RedBird Capital vil bidra til å stabilisere driften av Liverpool FC etter et brutalt økonomisk år, der 120 millioner pund i omsetning har forsvunnet som følge av pandemien. Men presseskrivet fra de to selskapene antyder at Cardinale og RedBird Capital ikke har tenkt å innta noen passiv rolle som medeiere i klubben. Det antydet også Tom Werner i et intervju med The Athletic nylig.

Cardinale skal ha fattet interesse for avtalen på grunn av Liverpool og potensialet fotballklubben har. Maddock skriver at kilder hevder Cardinale ønsker å eie en prestisjetung europeisk fotballklubb, og jobbe inn planer han har utviklet i 30 år.

«Det er folk tett på Liverpool som tror at han en dag vil øke sin eierandel på Anfield, og kanskje også bli eieren av Liverpool Football Club, ved å kjøpe den ut av FSGs paraply», skriver Maddock. 

Han peker på at Cardinale i intervjuer det siste året har snakket om hvordan han har lyst til å bli eier i en av verdens største fotballklubber.

Eier allerede fransk klubb

Filosofien til Cardinale er ifølge Maddock å gå tungt inn med penger for å skaffe de beste spillerne i verden, men han vil også øke klubbens oppslutning blant yngre aldersgrupper, og ikke minst vil han bruke ny teknologi for å skaffe de beste talentene og ikke minst analysere kamper i realtid for å få en fordel over motstanderne. 

Maddock skriver for øvrig at FSG ønsker å bruke RedBird-investeringen til å kjøpe en ny europeisk fotballklubb. Cardinale og RedBird eier allerede franske Toulouse, så på sikt kan vi få se en FSG- og RedBird-eid fotballfamilie i Europa - med Liverpool på toppen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]