I kveld spiller Martin Ødegaard mot favorittklubben

Ødegaard trente med Liverpool i desember 2014. Lørdag gjenforenes han med favorittlaget.

Lørdag kveld reiser Liverpool til Emirates for å møte Arsenal. Der blir de røde gjenforent med en gammel kjenning fra treningsfeltet Melwood.

Trente med favorittklubben

Da en 15 år gammel Martin Ødegaard slo gjennom i Strømsgodset skapte han overskrifter i hele fotball-Europa. Høsten 2014 gjestet Ødegaard flere storklubber, og også Liverpool sendte ut en invitasjon. Desember 2014 inntok drammenseren klubbens treningsfelt, Melwood, hvor han trente med Steven Gerrard og co.

Brendan Rodgers var Liverpool-manager på den tiden, og hadde dette å si da VG spurte ham om det Ødegaard hadde levert på treningsfeltet.

– Jeg tror verden vet at Martin er et talent, men han er ikke en Liverpool-spiller så jeg trenger ikke å si noe om ham. 

Etter Ødegaards to dager på treningsfeltet i West Derby, gjentok han samme opplegg med Arsenal.

Ødegaard la aldri skjul på hva som var favorittlaget:

– Liverpool har alltid vært drømmeklubben, sa Ødegaard til Bild i 2014.

– Men jeg vil ikke la det påvirke min avgjørelse når jeg velger ny klubb. Det handler om å finne det laget som er rett for meg og min utvikling. Det er ikke nødvendigvis Liverpool.

Også faren, Hans Erik Ødegaard, fikk spørsmålet om hva som er favorittklubben av VG i januar 2015.

– Det er Liverpool. Så får vi håpe han er godt oppdratt. Nei da, sa Hans Erik den gangen, i forbindelse med sønnens mange klubb-alternativer.

Valgte bort Liverpool

Det ble ikke Liverpool. Da Jan Åge Fjørtoft gjestet Blood Red Podcast i fjor, fortalte han hvorfor Ødegaard ikke endte opp i favorittklubben.

– Jeg hadde Martin og faren i stuen min. Liverpool var favorittlaget i familien.

– I min verden er det ganske enkelt – han hadde ikke gått inn på noe førstelag på det tidspunktet, men han måtte gå der han kunne spille mest fotball. Real Madrid hadde et andrelag som ble trent av en fyr som het Zinedine Zidane. Liverpool, Arsenal eller Bayern hadde ikke et andrelag som spilte i sterke nok ligaer, sa nordmannen i intervjuet.

TIL COPA DEL REY-FINALEN: Ødegaard og lagkamerat Alexander Isak feirer at Real Sociedad tok seg til finalen i Copa del Rey 2020. Finalen ble utsatt på grunn av pandemien, og skal spilles lørdag 3. april – avspark en halvtime før Ødegaard og Arsenal møter Liverpool.

TIL COPA DEL REY-FINALEN: Ødegaard og lagkamerat Alexander Isak feirer at Real Sociedad tok seg til finalen i Copa del Rey 2020. Finalen ble utsatt på grunn av pandemien, og skal spilles lørdag 3. april – avspark en halvtime før Ødegaard og Arsenal møter Liverpool.

Ødegaard signerte for Real Madrid 22. januar 2015.  Selve Real Madrid-oppholdet har ikke vært en ruvende suksess, og Ødegaard har vært på utlån til flere klubber, blant annet Heerenveen og Vitesse. Låneoppholdet i Real Sociedad i 2019/20-sesongen må dog sies å ha vært en suksess. Der ble han blant annet kåret til månedens spiller i La Liga i september 2019. Så bra gikk det, at Real Madrid kalte ham tilbake før starten på 2020/21-sesongen, men igjen sa det ikke klaff mellom hovedstadslaget og Drammens stolte sønn.

I januarvinduet skal Ødegaard ha ytret ønske om å bli lånt ut grunnet manglende spilletid, og han fikk viljen sin. Seks år etter treninger med Liverpool og Arsenal, endte han opp på London Colney med Mikel Arteta og resten av Arsenals førstelag.

«Arsenals beste spiller»

Ødegaard har spilt 12 kamper for Arsenal etter at han kom til London den 27. januar. Han fikk sin debut mot Manchester United tre dager senere.

I en Europaligakamp mot Olympiakos den 11. mars ble han den første norske spilleren som scoret mål for Arsenal. Tre dager senere scoret han sitt første Premier League-mål mot Arsenals erkerival Tottenham.

Rett før Premier League-fotballen brøt opp, og spillerne sluttet seg til sine respektive landslag, hadde Ødegaard virkelig imponert Arsenal-supporterne. Arsenal møtte West Ham på bortebane i London, og lå under 3-0 etter en drøy halvtime.

«Arsenals beste spiller i en galskap av en kamp. Alt gikk gjennom nordmannen, som ser ut som et virkelig talent», skrev Evening Standard i sin spillerbørs, hvor de ga Ødegaard bestemann-prisen.

Arsenal scoret tre ganger og selv om Ødegaard ikke noterte noen nettkjenninger eller målgivende, var han tredje sist på alle tre scoringene.

– Han hadde en fantastisk opptreden. Han er veldig intelligent i måten han leser spillet, måten han påvirket kampen på og igjen viste han hvor mye han ønsket å vinne. Da alle skalv litt, ga han oss den stabiliteten og roen på ballen, og han skapte sjanse etter sjanse, sa manager Arteta etter kampen.

Tar man en titt på Arsenal-supporternes meldinger på Twitter etter West Ham-kampen er det liten tvil om at de ønsker å gjøre lånoppholdet til Ødegaard permanent til sommeren.

På lørdag klokken 21.00 får han prøve seg mot drømmeklubben.