– Jeg har fortsatt et godt forhold til Klopp, og vi er venner

Klubbløse Loris Karius ser tilbake på sine seks år som Liverpool-spiller. Nå er han på utkikk etter ny klubb.

1. juli ble Loris Karius frigitt av Liverpool, seks år etter at Liverpool kjøpte ham fra Jürgen Klopps tidligere klubb Mainz 05 for 4,75 millioner pund.

Målvakten har nå blitt 29 år, og er fremdeles klubbløs. Han er på jakt etter en ny klubb, og har skiftet agent etter 15 år under Florian Goll. Nå representeres han av Roger Wittmann i ROGON, og har samme agent som Roberto Firmino. Så langt har han ikke lykkes med å finne en ny klubb.

– Jeg har fortsatt gode kvaliteter, og det er ikke uten grunn at jeg har spilt så mange kamper på høyt nivå. Jeg er en skikkelig lagspiller, jobber hardt, og ønsker at laget skal ha mest mulig suksess. Jeg er lojal, og har alltid vært veldig profesjonell. Jeg gir alltid alt, og er en av de siste som går hjem fra trening, sier målvakten i et intervju med tyske Sky Sport

Han ønsker at folk skal få et annet inntrykk av ham enn det de kanskje har i dag.

– Det er opp til meg å få endret på det, og jeg er på riktig vei. Jeg ønsker bare å være den riktige versjonen av meg selv. Jeg er sjenert, men har hatt noen forhold som har gjort at jeg har havnet i tabloidavisene ufrivillig. Det gjør det ikke lett, men jeg jobber med det. Jeg har gjort noen feil, og det står jeg inne for. Jeg tar fullt og helt ansvar for det, men i dag kan jeg si at jeg har lært av det og er klar for å gå videre, sier han.

Blir aldri kvitt Champions League-finalen

Karius spilte sin 49. og siste kamp i Champions League-finalen 2018, da han ble syndebukk mot Real Madrid. Han ble sendt på lån til Besiktas og Union Berlin, men hele forrige sesong var han på AXA Training Centre, selv om han aldri var i nærheten av å få spilletid i noen obligatoriske kamper.

Han fikk spørsmål om Champions League-finalen.

– Det er en del av meg, og det vil det alltid være. Det er alltid noe som kommer til å komme opp et sted, men jeg har akseptert det. Det har vært andre store målvakter som har gjort feil, som har kommet tilbake sterkere og vunnet flere titler. Jeg er 29 år, hvorfor skulle jeg ikke kunne vinne flere titler, spør han.

SISTE KAMP: Loris Karius spilte sin siste kamp for Liverpool i Champions League-finalen 2018.

SISTE KAMP: Loris Karius spilte sin siste kamp for Liverpool i Champions League-finalen 2018.

Han forteller at han slet etter finalen – men han klandrer ikke Liverpool for å ha kjøpt Alisson Becker sommeren etter.

– Jeg søkte hjelp, men så forsto jeg at jeg måtte finne ut av dette selv, og at ingen kunne ta det bort fra meg. Dersom det kommer en ny keeper, så er det slik det er. I fotballen overtar folk plassen din, og du kan ikke klandre noen for det.

Godt forhold til Klopp

Karius forteller at han fortsatt har et godt forhold til Jürgen Klopp, selv om han nå er ferdig i Liverpool.

– Selvsagt. Jeg er også fortsatt i kontakt med keepertreneren (John Achterberg) nesten hver uke. Jeg gratulerte Jürgen Klopp på bursdagen hans, og han gratulerte meg. Han sendte meg noen videoer fra festen sin. Vi har et godt forhold, har alltid vært ærlige med hverandre, og vi kan se hverandre i øynene i dag. Vi er venner, sier han.

Han er veldig begeistret for landsmannen sin som manager.

– Han jobber så hardt gjennom uken. Han er ikke en trener som bare ser på alt fra utsiden og lar assistentene gjøre alt. Han er der og med for fullt. Dersom noe ikke går bra, så sier han fra. Derfor er alle spillerne 100 prosent gjennom hele uken, forteller Karius.

– Han har heller ikke de lengste talene, slik en gjerne skulle tro. Det viktigste er at han er seg selv. Uansett hva han sier, så kjøper spillerne det, og det er det som skiller ham ut fra andre og gjør at han er unik. Han er flink med folk.