Pandemien gjorde at kjøpet av Klopps førstevalg gikk i vasken for to år siden. Nå vender han tilbake til Bundesliga

Alt tydet på at Timo Werner skulle bli Liverpool-spiller for to år siden.

Våren 2020 virket det helt klart at Timo Werner skulle bli Liverpool-spiller. Den tyske landslagsspilleren hadde scoret 90 mål på 156 kamper for RB Leipzig, og var en av de mest ettertraktede unge spillerne i Europa.

I tillegg hadde han en utkjøpsklausul på beskjedne 47,5 millioner pund – en sum som virket veldig lav på det tidspunktet. Men fristen for å betale utkjøpsklausulen var 15. juni.

Så kom koronapandemien, som ga Liverpool og de fleste andre storklubber en alvorlig inntektssvikt. De røde hadde lite penger å rutte med da overgangsvinduet åpnet.

Werner hadde nylig fylt 24 år, og var fast bestemt på å vente på Liverpool, etter flere samtaler med Jürgen Klopp, som hadde ham som sitt førstevalg da angrepsrekken med Roberto Firmino, Sadio Mané og Mohamed Salah skulle forsterkes.

GODT FORHOLD: Jürgen Klopp og Timo Werner skal fortsatt ha et godt forhold, selv om kjøpet røk for to år siden.

GODT FORHOLD: Jürgen Klopp og Timo Werner skal fortsatt ha et godt forhold, selv om kjøpet røk for to år siden.


Ifølge The Athletic forhørte Klopp seg med eierne i Fenway Sports Group, fikk svar om at det ikke ville la seg gjøre, og ringte Werner og forklarte at det ikke kom til å bli noen overgang. Liverpool-manageren insisterte på at det kun var økonomiske årsaker til dette. Werner aksepterte forklaringen, og skal fortsatt ha et godt forhold til Klopp.

Returnerer til Bundesliga

Chelsea, som da var eid av Roman Abramovich, hadde ikke de samme økonomiske bekymringene da klubbene måtte spille for tomme tribuner. De innfridde utkjøpsklausulen, og sikret seg Werner sommeren 2020.

Noen måneder senere, i september, fikk Liverpool på plass sin fjerde angriper da de kjøpte Diogo Jota. Det var en avtale der Liverpool hadde et mindre utlegg i pandemiåret 2020, for så å betale en overgangssum som kan stige til 45 millioner pund på sikt. Jota har scoret 34 mål på 85 kamper for de røde, og signerte for en uke siden en ny femårskontrakt.

Det har ikke gått bra for Werner i Chelsea. På sine to sesonger på Stamford Bridge har han scoret 10 ligamål på 56 kamper. Totalt har det blitt 23 scoringer på 89 kamper for London-klubben. Nå selges han tilbake til RB Leipzig, og returnerer til Bundesliga.

Werner vil koste 20 millioner euro – men summen kan stige med ytterligere 10 millioner euro dersom han slår til, ifølge Fabrizio Romano og Patrick Berger i Sport 1. Alle dokumentene skal være signert, og Werner er nå på plass i Leipzig for den medisinske sjekken og den offentlige bekreftelsen.

Christian Falk i Bild melder at han har signert en fireårskontrakt, til 2026.