Klubben bekrefter at sju spillere frigis

Liverpool FC har offentliggjort hvem som forlater klubben 1. juli.

Nå har vi kommet til den dagen i året da Liverpool FC bekrefter hvilke spillere som frigis fra sine kontrakter 1. juli, og som må finne seg nye arbeidsgivere.

Det har vært kjent en stund, men nå er det 100 prosent bekreftet at Divock Origi forlater klubben 30. juni.

Han kommer til å signere for AC Milan, og forlate Liverpool som Bosman-spiller. Liverpool-legenden scoret 41 mål på 175 kamper for klubben, og vil alltid ha en stor stjerne blant Liverpools supportere.

Karius er ferdig

Loris Karius har ikke spilt en kamp for Liverpool siden 26. mai 2018, da han ble den store syndebukken i Champions League-finalen i Kyiv.

Siden det har han vært på lån i Besiktas og Union Berlin, men hele denne sesongen har han vært på Liverpools treningsfelt.

Han stopper på 49 kamper for de røde, mellom 2016 og 2018.

Øvrige frigitte unggutter

Ben Woodburn kom til Liverpools akademi som åtteåring, og ble klubbens yngste målscorer da han scoret mot Leeds i ligacupen i 2016, kun 17 år og 45 dager gammel.

Han har vært på lån i skotske Hearts denne sesongen, og fikk aldri den fremtiden en kanskje trodde han skulle få da han debuterte på førstelaget for seks år siden. Han frigis etter 11 førstelagskamper for de røde.

Sheyi Ojo er en spiller det har vært mye snakk om hver sommer de siste årene, og var en spiller flere kanskje ville forvente at Liverpool fikk penger for. Nå forlater han klubben gratis, etter 13 kamper, én scoring og fire målgivende. Forrige kamp for Liverpool kom så langt tilbake som i januar 2017.

De siste sesongene har han vært på lån i Fulham, Stade Reims, Rangers, Cardiff City og Millwall, og nå er han alltids fri til å velge sin neste klubb.

Elijah Dixon-Bonner var på vei bort også i fjor, og var da på prøvespill i Portsmouth i fjor sommer. Denne sesongen var han med i troppen borte mot Atletico Madrid, og spilte kamper både i FA-cupen og ligacupen

21-åringen forlater klubben og er frigitt etter tre førstelagskamper.

Luis Longstaff er en annen 21-åring som nå er ferdig. Han fikk én kamp for førstelaget, og det var i ligacupkvartfinalen mot Aston Villa i 2019, da førstelaget var i Qatar for VM for klubblag. Denne sesongen har han vært utlånt til Queen’s Park, og nå er han altså frigitt.

En siste spiller som er frigitt er 19 år gamle Sean Wilson. Han er en forsvarsspiller fra Wirral, som signerte sin første proffkontrakt i februar i fjor. Han må nå finne seg ny klubb.