Deleier i FSG kjøper AC Milan

RedBird, som er deleier i Fenway Sports Group, er blitt enige om å kjøpe AC Milan i en avtale verdt 1,2 milliarder euro fra investeringsfondet Elliott.

Elliott tok over kontrollen over Milan etter at Milano-klubbens kinesiske eier ikke klarte å betale avdragene på et lån på 300 millioner euro. 

Elliott, et investeringsfond som har spesialisert seg på å kjøpe gjeld til en sterkt redusert pris for deretter å kreve tilbakebetaling basert på det opprinnelige gjeldsbrevet, får en enorm avkastning på denne handelen.

AC Milan vant sin første ligatittel på elleve år i forrige uke. Klubben tapte nesten 100 millioner euro i 2021, og nesten 200 millioner euro året før. 

Elliott vil fortsatt være inne på eiersiden i Milano-klubben, men det vil nå være RedBird som sitter med aksjemajoriteten. 

Eier også Toulouse

Selskapet RedBird Capital Partners, med Gerry Cardinale i spissen, og basketstjernen LeBron James, og forretningsmennene Maverick Carter og Paul Watcher som partnere, kjøpte seg inn i Fenway Sports Group (FSG) i fjor. De kjøpte om lag ti prosent av aksjene for 543 millioner pund.

Da lanserte David Maddock i Mirror teorien om at selskapel etter hvert vil ta over som eiere i Liverpool FC etter John W. Henry og Fenway Sports Group (FSG).  Da skrev Maddock at Cardinale ønsker å eie en prestisjetung europeisk fotballklubb. Han pekte på at Cardinale i intervjuer det siste året har snakket om hvordan han har lyst til å bli eier i en av verdens største fotballklubber.

Det ønsket ser nå ut til å gå i oppfyllelse, i og med kjøpet av AC Milan.

RedBird eier fra før franske Toulouse.