Origi skal være klar for AC Milan

En Liverpool-legende forlater klubben til sommeren.

Etter åtte år som Liverpool-spiller er det slutt til sommeren. Divock Origi kommer ikke til å forlenge kontrakten sin med Liverpool, og han kommer til å skifte klubb.

Det har virket klart en stund, og har blitt rapportert av flere, men nå melder transferguru Fabrizio Romano i The Guardian at en endelig avgjørelse er tatt. 

Origi blir AC Milan-spiller til sommeren.

Bare medisinsk sjekk og kontraktsignering gjenstår

Liverpool kjøpte Origi fra Lille for 10 millioner pund sommeren 2014. Han ble så lånt tilbake til Lille, før han kom til Merseyside sommeren 2015. Med unntak av én sesong, i 2017/18 da han var på lån i Wolfsburg, har han vært en del av troppen.

Gjennom tiden sin på Anfield har han stort sett hatt en rolle som backup, men har likevel hatt noen scoringer og bidrag som har vært helt avgjørende for klubbens suksess de siste årene. Rollen han spilte i Champions League-semifinalen mot Barcelona, og finalen mot Tottenham i 2019, gjør at han for alltid har sikret seg legendestatus på The Kop.

LEGENDE: Divock Origi scoret mot Everton også denne sesongen.

LEGENDE: Divock Origi scoret mot Everton også denne sesongen.

På 175 kamper for klubben har han scoret 41 mål og har 14 målgivende. Hele 107 av kampene har kommet som innbytter, og som regel i kamper der de røde jakter en scoring eller noen som kan endre kampbildet.

Ifølge Romano er det kun den medisinske sjekken og kontraktssignering som gjenstår, før Origi blir AC Milan-spiller til sommeren. Han vil forlate Liverpool som Bosman-spiller, og gå gratis.

Det er ganske sannsynlig at hans nye klubb vil være regjerende ligamester når han kommer dit. AC Milan trenger kun uavgjort hjemme mot Sassuolo til helgen for å sikre sin første Serie A-tittel siden 2011.