– Jeg jobber ekstra for å ta igjen det som mangler av spilletid

Divock Origi var veldig klar da han endelig fikk sjansen mot Everton.

Før søndagens Merseyside-derby hadde ikke Divock Origi fått spilletid i Premier League siden han kom inn de siste fem minuttene i 6-0-seieren over Leeds United for over to måneder siden.

Liverpool stanget mot veggen, og belgieren kom inn da det gjensto 30 minutter. Han var tredje sist på ballen før Andy Robertsons åpningsmål, og scoret selv 2-0 som roet nervene for Anfield-publikumet.

– Det er utrolig, og ikke noe jeg tar for gitt. Det er en så stor glede å kunne spille på det høyeste nivået, og å kunne vinne disse kampene. For klubben betyr det så mye, og det gjør det også for meg, sier spissen til Liverpoolfc.com

– Etter kampen kan du se tilbake på det og være glad, men spesielt denne gang. Ta det med deg, putt det i bagasjen, og se mot neste kamp. Forhåpentligvis kan vi holde momentumet gående.

Dette er sjette gang han scorer mot den blå naboen. Alle scoringene har kommet på Anfield.

– Når ballen er i lufta er det første instinktet som spiss at du må gå mot bakre stolpe, fordi du vet at midtstopperen ser på ballen, og du vet aldri om ballen skifter retning eller om den treffer keeperen. For meg handlet det om instinkt, og det endte med en scoring.

Må jobbe ekstra

Origi har scoret seks mål denne sesongen, og det har han gjort på kun 563 minutter spilletid. Han fikk spørsmål om hva beskjeden fra Jürgen Klopp var før han kom inn.

– Det var klart hva vi måtte gjøre. Vi har jobbet hardt på trening, så jeg visste at jeg kom til å komme inn for å hjelpe laget så mye som mulig.

– Det var en tett kamp, så vi trengte det første målet for å få momentum. Da vi fikk det, handlet det om å kontrollere kampen så mye som mulig. Vi spilte mot et l ag som spilte med mye innsats. De ønsket å komme hit og ta tre poeng, så for oss føles det som at vi har gjort en god jobb, og nå kan vi se frem til de neste kampene, sier han.

Han forteller at han har jobbet ekstra på trening, for å kompensere for lite spilletid.

– For meg som spiller handler det om å være klar. Om å gjøre den ekstra jobben for å ta igjen det du mangler av spilletid, og så komme inn og være involvert. Du vet aldri hva som kan skje før en kamp. Du kan være så godt forberedt som mulig, og når du vet at du er godt forberedt, kan du komme inn og nyte kampen. Det skjedde i dag, og målene hjelper åpenbart laget. Det er det viktigste.

James Pearce i The Athletic rapporterer at dette er Origis siste sesong i klubben. Han vil gå gratis til sommeren, og ifølge Fabrizio Romano er det AC Milan som leder i kampen om belgierens underskrift. Nå vil spilleren selv bare nyte innspurten.

– Vi nyter hver kamp. Vi har jobbet så hardt for å komme hit, og nå handler det om å nyte det, forberede oss så godt som mulig, og sette pris på kampene. Det er så mange interessante kamper, og det gir deg en enda bedre følelse. Vi har ikke fått noe enkelt. Vi har ønsket denne utfordringen, og å komme gjennom den. Her gjorde vi det bra.