Har passert United i USA

Liverpool er nå det mest populære Premier League-laget i USA, ifølge måling.

En meningsmåling gjennomført for Morning Consult viser at Liverpool har passert Manchester United og nå er det mest populære Premier League-laget i USA. 

Manchester-klubbene følger like bak - United etterfulgt av City. Deretter følger Chelsea og Arsenal, før Newcastle bryter opp topp seks-lagene ved å være det sjette mest populære laget, like foran Tottenham. 

I en liknende måling gjort i 2019 var Manchester United det soleklart mest populære laget i USA, men suksessen Liverpool har hatt på banen har altså gitt utslag i nye supportere samtidig som United har mistet en del. Nå pustes de også i ryggen av sin byrival. 

Brighton på bunn

Et lag som kanskje overrasker ved å være topp ti på listen er Southampton, mens Leeds ikke når opp på øvre halvdel. Det kan nok endre seg raskt etter ansettelsen av Jesse Marsch og kjøpene av spillere som Brenden Aaronson og Tyler Adams. 

På de tre nederste plassene i meningsmålingen finner vi Brentford samt sørkystlagene Bournemouth og Brighton. De må jobbe godt dersom de skal øke populariteten i USA, der Premier League blir stadig mer populært. 

Det amerikanske markedet er fremdeles svært viktig for Premier League, der åtte av klubbene har eiere fra USA. NBC Sports har forlenget sin tv-avtale og har betalt 2 milliarder pund for retten til å vise Premier League de neste seks årene. Sammen med Norden er det den dyreste pakken Premier League har solgt i verden.