TV-rettighetene skal selges i USAKlubbene kan få 10 millioner pund ekstra

Interessen er nå mye større for Premier League i statene.

21. okt 2021 kl 11.40Arild Skjæveland

I 2012 ble TV-rettighetene til Premier League solgt til NBC for 180 millioner pund. Det var tre ganger så mye som ESPN og Fox hadde betalt for den forrige avtalen, tre år tidligere.

I 2015 fikk NBC igjen rettighetene, da de betalte 800 millioner pund for en seksårsavtalen verdt 116 millioner pund hver sesong i de tre første sesongene, og så 150 millioner pund per sesong for de siste tre.

Når rettighetene for neste periode nå skal selges, er det forventet at prisen på avtalen vil være på minst 1,46 milliarder pund, rapporterer The Athletic.

Minst 10 millioner pund ekstra

Budrunden er i gang, og budene må være sendt og levert i starten av november. Premier League forventer at interessen kommer til å være stor for å sikre seg rettighetene.

Ifølge Athletic vil salget av rettighetene gi Premier League-klubbene minst 10 millioner pund ekstra fra neste sesong.

Fotball skal nå være den fjerde mest populære sporten i USA, bak amerikansk fotball, basketball og baseball – og altså foran ishockey. Det er deres egen liga, MLS, som har størst følgerskare, men etter det kommer Premier League. Rettighetene til La Liga, Serie A, Bundesliga og Champions League går for langt lavere summer enn det er ventet at denne Premier League-avtalen vil koste.