Kommer ikke til å knele like ofte

Premier League-spillernes antirasisme-gest blir ikke å se like hyppig denne sesongen.

Liverpool og Manchester Citys spillere knelte foran Community Shield-matchen sist helg. Gesten er blitt vanlig i Premier League som et tiltak i kampen mot rasisme og diskriminering. Klubbene startet med dette som støtte til Black Lives Matter-bevegelsen, etter dødsfallet til George Floyd i USA i mai 2020.

Nå har imidlertid Premier League-kapteinene bestemt seg for å begrense knelingen før kampene den kommende sesongen, etter å ha rådført seg med spillerne.

Spillerne kommer denne sesongen bare til å knele foran et fåtall kamper, inkludert serierunden 2. juledag og cupfinaler, melder BBC.

Det vil også kneles på samtlige areaner foran første og siste ligakamp, og i forbindelse med serierundene som er dedikert til kampanjen «No Room for Racism» i oktober og mars. 

Pressemelding

Kapteinene tror at det vil ha større effekt i kampen mot rasisme om det kneles sjeldnere. 

«Vi har bestemt at det skal kneles bare ved spesielle anledninger for å sette fokus på alle former for rasisme, og ved å gjøre dette viser vi solidaritet med denne kampen», heter det i en pressemelding fra Premier League-kapteinene. 

«Vi vil fortsette å kjempe mot rasisme, og for et mer inkluderende samfunn, der alle respekterer hverandre og hvor det er like muligheter for alle», heter det videre i pressemeldingen.