Slik blir åpningshelgen på Viaplay

I helgen er det sesongstart i Premier League, og for første gang er det Viaplay som skal vise kampene.

Fredag sparkes Premier League-sesongen igang når Crystal Palace møter Arsenal. Liverpool og Chelsea sesongdebuterer lørdag, mens begge Manchester-klubbene skal i aksjon på søndag.

Skal du se disse kampene må du enten ha V Premium eller Viaplay Total. Førstnevnte er pakken du må ha for å se kampene på TV via parabol. Da får du fem nye Premier League-kanaler på dekoderen din. Sistnevnte er pakken du må ha dersom du ønsker å streame Premier League i Viaplay-appen. Begge pakkene koster 649 kroner i måneden.

- Jeg tror vi har en sesong foran oss som det kan bli snakket om lenge. Forrige sesong tok Liverpool og Manchester City kvaliteten på fotball til et helt nytt nivå. Begge lagene ser minst like sterke ut nå, og i tillegg har flere av de nærmeste utfordrerne forsterket seg markant, sier Viaplays fotballekspert Lars Tjærnås.

Allerede sist helg fikk vi en smaksprøve på hvordan Premier League blir på Viaplay, da Liverpool slo Manchester City 3-1 i Community Shield:

Det er Gunnhild Toldnes som leder helgens Premier League-sendinger. Fredag er Pål André Helland og den tidligere Arsenal-stjernen Fredrik Ljungberg med som studioeksperter. Ljungberg er også med lørdag og søndag, da sammen med den tidligere Leeds-stjernen Eirik Bakke. Viaplays fotballteam vil også være godt representert onsite i helgen, med Jan Åge Fjørtoft, Jonas Bergh-Johnsen og Sigrid Heien Hansen på plass på flere arenaer.

Kasper Wikestad og Tor Ole Skullerud kommenterer Crystal Palace-Arsenal, Fulham-Liverpool og West Ham-Manchester City, mens Roar Stokke og Lars Tjærnås formidler Everton-Chelsea og Manchester United-Brighton. De resterende kampene fordeles mellom Petter Veland, Rolf-Otto Eriksen, Andreas Toft og Jørgen Klem.

- Endelig smeller det, og for Viaplay Norge er dette selvfølgelig historisk. Premier League er den heftigste rettigheten man kan forvalte i Norge, og har en ekstremt kunnskapsrik og dedikert seermasse. Men etter år og måneder med planlegging, rekruttering, studiobygging, flytting til nye lokaler og tusen små og store biter er puslespillet nå ferdiglagt. Dette blir både utrolig gøy og utrolig spennende. Vi føler oss klare, sier sportssjef i Viaplay Norge, Kristian Oma.

Slik sendes første serierunde:

Fredag 5/8:

20.00: Studiostart (Viaplay og V sport Premier League)
21.00: Crystal Palace-Arsenal (Viaplay og V sport Premier League)

Lørdag 6/8:

12.30: Studiostart (Viaplay og V sport Premier League)
13.30: Fulham-Liverpool (Viaplay og V sport Premier League)
16.00: Tottenham-Southampton (Viaplay, V4 og V sport Premier League)
16.00: Bournemouth-Aston Villa (Viaplay og V sport Premier League 3)
16.00: Leeds-Wolverhampton (Viaplay og V sport Premier League 2)
16.00: Newcastle-Nottingham Forest (Viaplay og V sport Premier League 1)
18.30: Everton-Chelsea (Viaplay og V sport Premier League)

Søndag 7/8:

14.00: Studiostart (Viaplay og V sport Premier League)
15.00: Manchester United-Brighton (Viaplay og V sport Premier League)
15.00: Leicester-Brentford (Viaplay og V sport Premier League 1)
17.30: West Ham-Manchester City (Viaplay og V sport Premier League)