Chelsea rapporteres å ha startet samtaler med Michael Edwards

London-klubben forsøker å sikre seg Liverpools tidligere sportsdirektør og transferguru.

Daily Mail melder at Chelsea har startet samtaler med Liverpools tidligere sportsdirektør Michael Edwards. Ifølge tabloidavisen er det to store hindringer som London-klubben må forsere om de skal få Edwards til å akseptere en lignende rolle på Stamford Bridge.

For det første gjorde Edwards det klart da han forlot Liverpool at han ønsket en pause fra fotballen, og hadde da sannsynligvis et helt friår i tankene, før han tok en ny jobb. For det andre sås det tvil om hvor mye frihet Todd Boehly og de nye Chelsea-eierne vil gi sin nye sportsdirektør.

Har jaktet Edwards i hele sommer

Boehly har jaktet Edwards helt siden han forlot Liverpool etter forrige sesong, da kontrakten hans med Anfield-klubben løp ut. Amerikaneren har hjulpet manager Thomas Tuchel i overgangssaker siden Marina Granovskaia forlot London-klubben.

Edwards var mannen som fikk spillere som Mohamed Salah, Sadio Mané, Alisson Becker og Virgil van Dijk til Liverpool. Han var også mannen som solgte Philippe Coutinho til Barcelona for et rekordbeløp som gjorde signeringene av de to sistnevnte mulig. Han solgte også unggutter som Dominic Solanke og Rhian Brewster for over 20 millioner pund hver. 

Chelsea har styrket stallen betydelig i sommer. Inn har kommet Raheem Sterling fra Manchester City for 47,5 millioner pund og Kalidou Koulibaly fra Napoli for 34 millioner pund, og nå er London-klubben i ferd med å kapre venstrebacken Marc Cucurella fra Brighton foran nesen på City. De er også i ferd med å sikre seg Carney Chukwuemeka fra Aston Villa for 15 millioner pund.

På tross av dette virker det som London-klubben ønsker at Edwards skal lede deres transferstrategi i fremtiden.