Skadene i midtforsvaret kom på et særdeles ugunstig tidspunkt for 20-åringen

Sepp van den Berg skulle gjerne ha spilt på seg erfaring i Championship akkurat nå.

Sepp van den Berg har vært å finne på innbytterbenken i Liverpools to første ligakamper denne sesongen. Nederlenderen kom ikke på banen verken i 2-2-kampen mot Fulham på Craven Cottage eller 1-1-oppgjøret mot Crystal Palace på Anfield.

20-åringen hadde neppe sittet på innbytterbenken hadde det ikke vært for skadene til Ibrahima Konate og Joel Matip. Uten disse skadene hadde 2001-modellen antagelig allerede vært lånt ut til Blackburn Rovers i Championship, og tilegnet seg verdifull erfaring på nest øverste nivå sammen med klubbkamerat Tyler Morton.

Fortsatt ønsket på Ewood Park

Lancashire Telegraph er klare på at Liverpools nederlandske midtstopper fortsatt er ønsket på et sesonglangt lån på Ewood Park, to uker før overgangsvinduet stenger, men Liverpools skader i midtforsvaret er til bekymring for Rovers. 

Rovers sin hovedtrener Jon Dahl Tomasson har fulgt utviklingen til den nederlandske U21-landslagsspilleren over tid. Van den Berg har tilegnet seg masse Championship-erfaring gjennom halvannet år på utlån hos Preston North End, og dansken føler at Liverpool-spilleren kan gi hans forsvarsrekke mer fleksibilitet.

Derfor er det frustrerende for Blackburn og Tomasson at et lån av van den Berg er blitt stoppet av skadene i Liverpool. Mot Crystal Palace i helgen var både Ibrahima Konate og Joel Matip ute med skader, mens Nat Phillips fikk en sjelden start sammen med Virgil van Dijk fordi Joe Gomez også hadde slitt med en skade i forkant av kampen, og ble plassert på innbytterbenken.

Rovers har ikke så mange forsvarsspillere å velge mellom, og før helgen fikk de også en skade på Scott Wharton. Han måtte stå over da Blackburn slo West Bromwich, og må trolig stå over to kamper til. Det betyr at 17 år gamle Ash Phillips trolig får sin sjanse. 

Hayden Carter er tilbake i lett trening, men er ikke klar for å spille igjen etter tre uker ute med en hamstringskade, mens Sam Barnes skal gjennom en korsbåndoperasjon.

Dermed er tidligere Liverpool-stopper Daniel Ayala den eneste skadefrie seniorstopperen i Rovers-troppen for øyeblikket. Derfor ville van den Berg trolig fått masse spilletid om han allerede hadde vært lånt ut til Rovers. Nå må nederlenderen trolig vente på å få sin låneovergang helt frem de siste timene før overgangsvinduet stenger i månedsskiftet august/september.