Skal igjen måle krefter med Europas beste

Ny Champions League-sesong betyr også et nytt møte med UEFA Youth League for Liverpool.

– Det er en flott turnering for spillerne og ikke minst også for støtteapparatet. Det er god læring å ha med seg for alle, sier Barry Lewtas. 

U21-manageren skal få gleden av å lede Liverpool i denne sesongens UEFA Youth League, med U18-manager Marc Bridge-Wilkinson som assistent. UEFA Youth League er en U19-turnering, og dermed blir det en miks fra de to ungdomslagene til Liverpool som skal måle krefter med resten av Europa. 

Youth League følger terminlisten til Champions League i gruppespillet. Ungguttene skal dermed også ut i en tøff bortekamp mot Napoli onsdag. 

– Bortekampene er vanskelige. Du må lære deg å spille på ulike underlag - noen bruker også kunstgress. Vi må ta innover oss hvor vanskelig en bortekamp er i denne turneringen, spille vårt spill og kjempe for tre poeng. Kampene er aldri lette, men vi gleder oss veldig til å ta fatt på utfordringen, sier Lewtas til liverpoolfc.com.

Vil nå langt

U21-laget til Liverpool har fått en ok sesongstart med seks poeng på fem kamper. U18-laget har like mange poeng, men har bare spilt tre kamper og ligger på andreplass på tabellen. 

Lewtas håper laget kan finne formen når de blir til Liverpool U19 i Europa. Forrige sesong tok laget seg til kvartfinalen, der det sa stopp mot Juventus. 

– Jeg er heldig som har fått være med på noen sesonger i UEFA Youth League, og det er veldig spennende. Vi håper å komme langt i år også, sier han.

Liverpool har sendt ut 17 spillere på lån denne av sesongen - mange av dem spillere som vanligvis er å se på U21-laget. Lewtas tror likevel han har et sterkt lag med seg til Italia, der flere vil få sitt første møte med turneringen. 

– Vi har mange som presterer bra. Atmosfæren på trening er strålende og det gjenspeiler seg på banen. Vi har ting vi skal bli bedre på, men er definitivt på rett vei, sier han.

Napoli U19 - Liverpool U19 spilles onsdag klokken 14 og vises på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play.