Jürgen Klopp om Sadio Mane:– Vi spilte dårlige kamper med ham også

Jürgen Klopp fikk spørsmål om savnet av Sadio Mane etter 1-4 tapet mot Napoli. Da var det nok deilig å slå tilbake mot Ajax på tirsdag.

I sommer solgte Jürgen Klopp og Liverpool sin mangeårige venstrekant Sadio Mane til Bayern. Senegaleseren, som har rukket å bli 30 år, reiste fra Anfield med 120 mål og 49 målgivende på 269 kamper for klubben. Det er vanskelig, eller rettere sagt umulig, å erstatte.

Etter Mane var solgt til Tyskland kom Klopp med en innrømmelse. Tyskeren hadde nemlig visst om Manes ønske om å forlate Liverpool i en god stund. Da venstrekanten forlot Liverpool var erstatteren allerede klar i Luis Diaz.

Colombianeren har begynt sesongen ganske bra i den røde drakten, men etter Napoli-kampen forrige uke begynte murringen om savnet av Sadio Mane igjen. Det fikk også Klopp spørsmål om etter kampen.

– Sadio er en verdensklassespiller. Det var alltid forventet at vi kom til å savne ham, men det er ikke vårt problem for øyeblikket. Vi spilte dårlige kamper med Sadio også, dessverre. Ikke så dårlige, men dårlige, sa tyskeren om Napoli-kampen til TV 2.

SAMMEN:  Jürgen Klopp ville nok helst sett at Sadio Mane fremdeles var en del av Liverpool-troppen.

SAMMEN: Jürgen Klopp ville nok helst sett at Sadio Mane fremdeles var en del av Liverpool-troppen.

Startet sesongen bra

Luis Diaz, som naturlig blir sett på som en Mane-erstatter, ble hentet allerede i januar. Colombianeren har kanskje vært Liverpools beste spiller offensivt denne sesongen, men det er nærmest en umulig oppgave å erstatte en spiller av Manes kaliber.

Jürgen Klopp vet at Mane-temaet er noe som ofte blir diskutert blant Liverpool-supporterne.

– Jeg forstår spesielt at Liverpool-fansen vil diskutere det, vi ha løsninger og sånne ting. Men stol på meg, vi har jobbet med løsninger, nå har vi muligheten til å vise at vi har forstått det, og at vi vil reagere, sa Klopp i TV 2-intervjuet.

Det er vanskelig å vite helt hvilke løsninger tyskeren sikter til, men det er sannsynlig at Luis Diaz er en av flere på bordet. Colombianeren har levert 4 mål på 9 kamper så langt denne sesongen, men det er fremdeles litt smårusk som må fikses før han kan bli sett på som en skikkelig Mane-erstatter. Hans samarbeid med Andy Robertson har blant annet blitt stilt spørsmålstegn til. 

– Utenom Luis (Diaz), og kanskje Harvey Elliott, er det ikke mange på Liverpool som har nådd nivået sitt enda. Resten ser ut som de har litt å gå, sa Alan Shearer i Match of the Day for en uke siden.

Det gjenstår å se om Luis Diaz, på sikt, kan bli en Mane-erstatter av samme kaliber som senegaleseren, men man må ikke glemme at 25-åringen ikke har vært i klubben i mer enn drøye syv måneder. Det kan også være verdt å nevne at Mane, etter en god start i Bayern-drakten, har måtte tåle kritikk etter sine siste kamper.