Prissammenligning av pakkereiser

Det blir sagt og skrevet mye om priser på fotballturene. Vi har derfor sammenlignet og sett på hva de forskjellige aktørene kan tilby.

20. jun 2018 kl 10.17 Tore Hansen

La det være sagt med en gang; pakketurer til Liverpool passer ikke alle. Det kan i mange tilfeller være dyrt og det billigste vil ofte være å lage sin egen pakke og være sitt eget «reisebyrå» med den risiko det innebærer.

Mange bruker også våre skreddersydde guider til å komme seg til Merseyside på eller har egne kort og ordner seg selv. Ingenting er bedre enn det.

Les også:
Slik lager du din egen tur til Liverpool
Sjekk du disse reiselinkene før avreise

Det blir sagt og skrevet mye om vårt samarbeid med Ving. Supporterklubbens fokus har hele tiden vært å ha fokus på vårt eget tilbud, kvaliteten og sikkerheten i pakkene. Hva andre aktører tilbyr av billetter, type billetter og andre opplegg må de svare for selv. I bunn for alt vi gjør ligger det at vi må følge de lover og regler LFC har. Vi tror alle egentlig forstår at supporterklubben ikke kan deale med billetter.

Da vi inngikk samarbeidet med Ving i 2010 førte det til at turprisene gikk kraftig ned og at de reisende henter ut billettene direkte fra billettkontoret til LFC.

Vi kan ikke sende over medlemmer til Anfield uten å være helt sikker på at de kommer inn på kampen. Liverpool har stadig mer fokus på hvordan billetter distribueres og hvem som faktisk bruker dem.

KATEGORI "VANLIGE BILLETTER":
KATEGORI "VANLIGE BILLETTER":  Dette er altså vanlige fotballbilletter spredt utover alle de fire tribunene.

Sterk konkurranse i markedet

Konkurransen i markedet har aldri vært sterkere enn nå, og det er mange flinke aktører der ute. Det er bare gunstig for medlemmene at det er flere tilbydere og mange tilbud å velge mellom. Samarbeidet med LFC betyr imidlertid at vi ikke kan selge produkter enkelte andre tilbyr, fordi det rett og slett ikke er lov.

Det er naturligvis tillatt å ikke være enige i den kommersielle retningen Premier League har tatt og som vi, om vi liker det eller ei, er den del av. Fotballreiser er «big business» og som den største aktøren på markedet må også vi tåle kritikk. Vi mener imidlertid prisene våre står seg sammenlignet med de andre på markedet.

Slik fant vi prisene

Prisene baserer seg på tre forskjellige kategorier kamper. Såkalte bronse, sølv og gullkamper. Vi har brukt publiserte priser på de billigste pakkene aktørene selv oppgir på sin nettside eller Facebook.

Prisene er per person i dobbeltrom med frokost på rimeligste ledige hotell formiddag 19. juni. Noen vet vi allerede er utsolgt for billigste pris etter salget åpnet (inkludert Ving). Prisen som er brukt er den som kommer opp på billigste pakke per 19. juni.

Det kan være noen av aktørene gir billigere tilbud til grupper eller vil komme med tilbud frem mot sesongstart hvis salget går tregt. Mye innen reiselivet er i dag børs og kan endre seg fra dag til dag.

Vi tar også forbehold om at vi kan ha tatt feil etter misforstått priser.

EDIT: Etter vi publiserte artikkelen har vi oppdatert Liverpooltravel sin Hopsitality-pakke til Premier Lounge.

Last ned hele oversikten her.

KATEGORI "HOSPITALITY":
KATEGORI "HOSPITALITY":  Spesielt etter nye Main Stand ble åpnet har mange nå tilgang til fine plasser på den nye tribunen. Reds Bar er på Lower Kenny Dalglish Stand.

Derfor gjør vi det

Over lang tid har det blitt satt frem mange påstander på flere lukkede «billettforums» og andre steder om vårt samarbeid med Ving. Det kan det være vanskelig å forsvare seg mot. Formann i supporterklubben, Pål Christian Møller, innrømmer at det alltid er en risiko for å bli oppfattet som sutrete eller at vi ikke tåler kritikk.

- Vi forstår at det er stort fokus på oss som aktør fordi vi er en offisiell supporterklubb. Likevel blir mye av det som skrives om tilbudet vårt sammenlignet med de andre tilbyderne feil. Vi kan ikke ligge å «krige» i kommentarfeltene, og det jeg tror jeg de fleste forstår. Det har over tid blitt en «sannhet» om at Ving er dyrest på fotballreiser. Slik er det altså ikke.

- Vi vet alle at fotballpakker ikke passer for alle og at prisnivået er høyt på en del kamper, men det gjelder for alle aktører, ikke bare oss - noe prissammenligningen tydelig viser. Selv om det sikkert går an å diskutere detaljer i oversikten så er det jo det store bildet som er viktigst.

- Totalt sett er det bare positivt med sterk konkurranse og mange gode tilbud for medlemmene våre. Det viktigste for oss er at folk finner en pakke og en pris de er fornøyd med, uansett hvem de reiser med, og kommer hjem med gode Liverpool-minner.

Pål legger også til at alle inntekter supporterklubben har på reiser går tilbake til medlemmene i form av bedre tilbud, fortsatt lav kontingent og ikke minst en stor pott penger til alle våre hjertesaker og familier som sliter med en tung hverdag.

Liverpool FC Supporters’ Club Norway og Ving har hatt et samarbeid om fotballturer til Liverpool siden 2010. Avtalen gir en payback til supporterklubben per solgte turpakke. Ving betaler ikke for annonsering på Liverpool.no eller i The Kopite.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]