Thomas fra Kristiansund ble nummer åtte i verden, og vant supporterklubbens Fantasy-konkurranse

Laget hans «Salt & Vinegar» kom høyest av samtlige Liverpool-supportere i det populære managerspillet.

14. mai 2019 kl 19.25 [email protected]

Av over 6.3 millioner Fantasy-spillere ble norske Thomas Edøy nummer åtte. Det at han i tillegg er Liverpool-supporter var dårlig nytt for de over 8000 deltakerne i supporterklubbens Fantasy-konkurranse!

Med vanvittige 2572 poeng - nummer én i Norge, vant kristiansunderen med det vår konkurranse, og kan se frem til at terminlista for 2019/20-sesongen kommer 13. juni. Da har han vunnet en tur med fly, kampbillett og hotell dekket.

– Jeg har faktisk bare vært i Liverpool én gang, så å vinne tur er helt suverent. Jeg var over for 10-11 år siden, og fikk sett Steven Gerrard score mot Manchester United, så det var en stor opplevelse, sier Edøy.

Hemmeligheten

Til Liverpool.no forteller han hva som var hemmeligheten bak suksessen.

– Jeg tror jeg lå på toppen fra mars eller april, etter pause. Det var mye verre når en måtte forsvare seg inn og følge med litt ekstra. Men dette har jeg ikke brukt mye tid på. Jeg vet at folk bruker veldig mye tid, men du har ett eller to bytter i uken, så det har ikke tatt så lang tid, sier Edøy.

Mot slutten av sesongen måtte han høre på podcaster og følge med litt ekstra, for å holde unna rivalene.

– Jeg gjorde faktisk det på slutten. Når det går mot slutten så tilegner en seg litt kunnskap om hvilke spillere som typisk får bonuspoeng foreksempel. Man vet hvilke spillere som leverer målpoeng, og det er bare å stå med dem og holde dem selv om de scorer dårlig en uke, og så hjelper det å være Liverpool-supporter da. Salah og Mané har jo levert 22 mål hver.

POENGKONGE:
POENGKONGE:  Ingen tok flere poeng enn Mohamed Salah i Fantasy Premier League denne sesongen heller.

Trofast med Salah

Edøy forteller at han har prøvd å ikke røre for mye med kapteinsbindet. Det har stort sett stått på Liverpools nummer 11.

– Jeg tok knapt minuspoeng. Jeg tok to dumme «hits» i starten av sesongen, men det var før jeg begynte å ta ting på alvor. Jeg traff veldig godt fra jul og utover, samtidig som jeg sikkert starta ganske bra selv om jeg følte «jaja, nummer 100.000» uten å tenke på at over seks millioner spiller, og klatret jevnt og trutt utover.

– Jeg startet med tre fra Manchester City, og tre fra Liverpool, og så sto de og gjorde at jeg kunne bytte litt innad dersom noen scoret dårlig, og så sparte jeg alle chippene helt til slutt, sier han.

– Jeg sparte trippelkaptein helt til slutt, og hadde lenge sett meg ut Liverpool mot Huddersfield hjemme i nest siste hjemmekamp. Salah har vært min kaptein gjennom stort sett hele sesongen. Det er lurt å bare velge en kaptein fordi du vet han tar over 200 poeng, og da er du jo sikret dobbelt antall poeng. Så traff jeg mot Huddersfield og fikk 57 poeng bare på Salah i den Huddersfield-kampen, sier han.

SLIK ENDTE DET:
SLIK ENDTE DET:  Topp 10 i supporterklubbens FPL-konkurranse.

Liverpool-spillerne tok flest poeng

Hele seks Liverpool-spillere var blant de 11 som tok flest poeng i Fantasy Premier League denne sesongen.

Alisson Becker tok 176 i poeng og ble beste målvakt. Forsvarsrekken er også helrød, med Andy Robertson på 213 poeng, Virgil van Dijk på 208 poeng, og Trent Alexander-Arnold på 185 poeng.

På midtbanen er, for andre år på rad, Mohamed Salah som tok mest poeng på spille med 259. Eden Hazard tok 238, Raheem Sterling 234, Sadio Mané 231 og Gylfi Sigurdsson 182.

De to spissene som tok flest poeng var Pierre-Emerick Aubameyang med 205, og Sergio Agüero med 201.

Tommy-André Eliassen og hans lag «TGUNS» kom på andreplass i supporterklubbens konkurranse, og vinner en drakt signert av en spiller eller tidligere spiller. Thomas Andersen og hans lag «Vigrest FK» tok tredjeplassen og vinner en valgfri drakt fra 2019/20-kolleksjonen. Eliassen og Andersen kan kontakte supporterklubben på [email protected] for premiering.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]