Sevilla utliknet på overtid

Liverpool scoret tre ganger på en halvtime på Ramón Sánchez-Pizjuán, men vertene svarte voldsomt med med like mange mål etter pause.

Dette var to omganger med så stor kontrast som man får det på dette nivået: Lekestue, overkjøring og rød fest før pause ble fulgt opp med kollaps, sjansesløsing og frustrasjon i 2. omgang. Hjemmelagets klimaks med 3–3 i tredje overtidsminutt sørget for at dette, tross noe som vanligvis er et meget sterkt bortepoeng i Sevilla, føles ut som et smertelig tap.

De hvitkledde stormet ut fra startblokkene og tok over alt av initiativ etter pause. Liverpool ble presset langt tilbake og måtte nøye seg med å bare ta imot. Seks minutter tok det før den første reduseringen kom, før 2–3 ble et faktum fra straffemerket idet timen ble passert. Den siste halvtimen skjerpet Liverpool seg og kom til såpass gode muligheter at det kunne blitt scoret både ett og to bortemål til, men uten uttelling vedvarte Sevilla-presset. Og etter at klokka hadde passert 90 minutter og vel så det, kom utlikningen.

2
Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Georginio Wijnaldum)Liverpool tar tidlig ledelse

Firmino scorer!

Firmino plukker opp en stuss fra Wijnaldum etter en corner og møter ballen på bakerste stolpe og banker den i mål. Fantastisk start for de røde.

22
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Roberto Firmino)Mane dobler ledelsen!

Nesten en kopi av ledermålet

Coutinho slår corner fra høyresiden. Firmino stusser ballen videre mot bakre stolpe, der Mané kommer susende og stupheader inn 2–0 på vakkert vis! Strålende variant av Liverpool!

30
Målscorer: Roberto FirminoFirmino med sitt andre

Nå går det unna!

Moreno spiller frem Mané som stormer fremover og tester Rico. Han må gi retur, og da får Firmino en særdeles enkel oppgave med å sette inn Liverpools tredje. Og vi har bare spilt en halvtime!

90
Sevilla
Der kom utlikningen

To og et halvt minutt på overtid setter Sevilla inn 3–3 på corner. Klavan får ikke klarert langt nok, og Pizarro får ballen i beina rett foran mål. Han scorer enkelt.

51
Sevilla
Redusering

Moreno gir vekk et unødvendig frispark på Sevillas høyreside. Banega slår et godt innlegg til Ben Yedder, som møter på første stolpe og stanger inn 1–3.

60
Sevilla
Får to sjanser – og scorer på straffe

Ben Yedder sender Karius feil vei og scorer. Dommeren mener straffen skal tas om igjen fordi noen løper inn i feltet. Da skifter Ben Yedder side, og det gjør også Karius. 2–3.

37
Alberto MorenoGult for Moreno

Backen er ikke enig i avgjørelsen til dommer etter en duell med Mercado.

45
Sevilla
Gult for holding

Coutinho danser rundt Éver Banega, som svarer med å holde brassen i trøya på midtbanen. Klokkeklart gult kort.

82
Emre CanKnuffing og gult kort

Can forstyrrer en Sevilla-spiller som skal ta innkast.

54
Sevilla
Gult for protester

Coutinho lager frispark, og Sevillas Mercado mener brassen skal ha gult. I stedet belønnes han selv med kortet.

68
Jordan HendersonKapteinen med gult

Henderson løper opp Escudero og takler ham idet han skal vri spillet. Dommeren nøler ikke med å dra opp kortet.

13
Sevilla
Sevilla-sjanse

Skyter utenfor

Escudero skyter utenfor for hjemmelaget. Liverpool-forsvaret ble utfordret der.

35
Mohamed SalahRødtrøyene styrer

Etter en corner forsøker Lovren seg på hel volley, men bommer på ballen. I bølge nummer to øyner Salah muligheten fra distanse, men skyter langt over.

41
Mohamed SalahStor mulighet for Salah

Lekkert angrep av de røde når Coutinho spiller gjennom Salah. Han kommer alene med keeper, men sisteskansen stopper avslutningen.

82
Sadio ManéStor Mané-sjanse

Men han skyter over på halvspretten fra 16 meter. Glimrende pasning av Can i forkant.

84Nesten for Sevilla igjen

Plutselig får vertene mer rom på sin venstreside, når Gomez står noen meter for høyt. Innlegget kommer lavt og skrått ut mot Correa, men heldigvis for gjestene kommer han akkurat for tidlig til å bare bredside inn utlikningen, og sklir.

90Sevilla presser

Et skudd fra distanse går via en rød og ut til corner.

19
Sevilla
Eminemt Karius-redning

Stolpetreff for Sevilla!

Sevilla presser, og Nolito finter seg flott fri fra Gomez i boksen og sikter mot det lengste hjørnet. Karius er årvåken og får en berøring på ballen, som skifter retning og treffer stolpen. Liverpool-keeperen er raskt oppe og fanger returen. Svært nærme for hjemmelaget.

45
Philippe CoutinhoForsøk fra Coutinho

Men skuddet fra snaut 25 meter går rett på Sergio Rico.

71
Mohamed SalahNy involvering av Salah

Men denne gangen blir skuddet fra 16-meteren blokkert ut til corner. Liverpool har kommet seg noe nå.

Før kampen

Det er klart for høstens femte Champions League-kamp – og det som antas å være den tøffeste for Liverpool hittil. Sevilla har nemlig ikke tapt hjemme på Ramón Sánchez-Pizjuán på 364 dager.

Med en eventuell borteseier i kveld vil Jürgen Klopps mannskap sikre toppplasseringen i gruppe E, etter at Spartak Moskva spilte uavgjort hjemme mot NK Maribor tidligere i kveld.

Lagoppstilling: Karius; Gomez, Lovren, Klavan, Moreno; Henderson, Wijnaldum, Coutinho; Mané, Firmino, Salah.

Benk: Mignolet, Milner, Oxlade-Chamberlain, Alexander-Arnold, Sturridge, Solanke, Can.

Les mer før kampen her!

1Sevilla tar avspark

Sevilla har tatt avspark. Fantastisk stemning i Sevilla.

Skrur ballen mot mål

Coutinho skrur ballen i feltet, men Sevilla-forsvaret får headet ut.

8
Roberto FirminoSmell på Firmino

Firmino hinker

Brassen går av seg skaden.

10Sevilla-frispark

Karius har kontroll

Sevilas Vazquez tar frispark fra 19 meter, men Karius har kontroll.

12
Roberto FirminoRekordraskt

Firmino satte rekord

Firminos mål etter 1,25 er rekordraskt for Liverpool i Champions League.

34Forbløffet vertskap

Hjemmefansen er tydelig fortvilte, og spillerne virker sjokkerte over åpningshalvtimen. Liverpool fremstår rolige og selvsikre med ballen.

35

37

40Frustrert hjemmelag

Sevilla forsøker å finne rom på Liverpools halvdel, men slurver og sliter med det meste.

41

43
Mohamed Salah (Sadio Mané)Farlig hver gang

Liverpool dominerer fullstendig. Lovren bryter et halvhjertet Sevilla-forsøk på å nå angriperne, og de røde omstiller seg umiddelbart. Mané spilles fri på venstresiden og forsøker å finne Salah med et lavt innlegg. Keeper får tak i kula rett foran egypteren.

45
Sevilla

45

45
Ragnar KlavanHolder Ben Yedder unna

Klavan skjermer ballen inn til Karius, med spissen Ben Yedder pressende i ryggen. Godt forsvarsspill.

45Pause!

Pauserefereat

For en festomgang det har vært i Sevilla! Allerede i det 2. minutt kom ledermålet ved Firmino, etter et eminent cornertrekk, og det var den samme varianten som sørget for 2–0 ved Mané. I mellomtiden kom Sevilla til tre store sjanser, men en svært god redning av Karius, og med noen røde marginer, holdt vertene unna. Fremover har det vært rom å boltre seg i, noe særlig Mané har utnyttet, men det må nevnes at Liverpool virkelig imponerer i gjenvinningsfasen og med lynraske omstillinger. Etter den andre scoringen har ikke Sevilla liknet seg selv på noen måte, og det var heller at man ventet på flere bortemål. Og det kom som bestilt. Mané sto for forarbeidet da Sergio Rico måtte gi retur, og Firmino satte inn 3–0 mens han så feil vei. Alt i alt en perfekt omgang av Liverpool, som skal gjøre store feil for å ikke vinne kampen og gruppa i kveld.

46Avspark

Liverpool starter de siste 45 minuttene.

46
Dejan LovrenLovren forhindrer målsjanse

God takling av kroaten når Sarabia kommer inn i boksen fra høyre.

46
Sevilla
Sevilla-bytte i pausen
48Kollisjon

Karius kommer våkent ut og bokser ballen vekk, og treffer samtidig Sarabia. Dommer blåser for offside. Sevilla-spilleren kommer seg etter hvert på beina igjen, uten legehjelp.

49Frisk start av Sevilla

Hjemmelaget har styrt spillet etter pause. Foreløpig uten å komme til sjanser. Liverpool ligger kompakt.

51
Sevilla
Redusering

54
Sevilla

55Nå er Liverpool bakpå

Sevilla har virkelig fått opp dampen. Alt dreier seg om de hvitkledde for øyeblikket.

56
Alberto MorenoViktig Moreno-klarering

Escudero gjør det bra og finter seg fri på venstresiden. Innlegget er skummelt, men Moreno er på plass i femmeteren og stanger ballen vekk. Phew!

59
Alberto MorenoStraffe til Sevilla

Moreno får et dårlig touch og feller Ben Yedder. Straffespark til vertene.

60
Sevilla

63I tverrligger – men offside

Nå er det fullstendig kaos utpå her! Escudero får ballen på brystet i boksen og skyter. Karius får en hånd på ballen, som spretter opp i tverrliggeren. En Sevilla-spiller hindrer synet til Karius, og vinkes av for offside.

64
Inn: James Milner (Ut: Alberto Moreno)Dobbeltbytte fra Klopp
64
Inn: Emre Can (Ut: Philippe Coutinho)Coutinho ut
65Sevilla fortsetter å presse

Hjemmelaget, med en utrolig stemning i ryggen, kommer stadig til innlegg og får cornere. Liverpool henger ordentlig i tauene nå og sliter! For en vanvittig utvikling på kampen.

68

70Salah stoppes

Liverpool forsøker å holde litt i ballen nå og dempe presset imot. Salah spilles frem på venstresiden, men stoppes i boksen.

71

73
Sevilla
Angrepsbytte for vertene
77En bedre pasning unna kjempesjanse

Sevilla triller og triller, før Liverpool får ballen. Da har Salah enormt med rom foran seg, men pasningen fra Gomez er altfor hard og går inn til keeper.

78Så nærme 2–4!

En ekstremt viktig takling av Banega i femmeteren hindrer en uegoistisk Can fra å notere seg for en assist til Mané, etter at Salah har stormet nedover høyresiden og startet angrepet.

81
Sevilla
Spissbytte for Sevilla

Mannen som satte inn 2–2 på Anfield i september kommer inn.

82

82

87
Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Mohamed Salah)Liverpools siste bytte
88På tvers i boksen

Milner kommer seg ned til dødlinja i boksen og forsøker å finne Oxlade-Chamberlain med en ball på tvers. Sistnevnte misforstår og løper ikke inn mot streken. I forkant ropte Mané på straffe for holding, uten å bli hørt.