Liverpool - SouthamptonLekestue med Salah og Coutinho

Mohamed Salah ga Liverpool 2-0 til pause etter to flotte scoringer. Philippe Coutinho økte til 3-0 midtveis i 2.omgang i en solid gjennomført hjemmekamp.

Dette vil ha vært nøyaktig hva Jürgen Klopp bestilte. Etter en god, men også effektiv 1.omgang, var det full dominans mot et Southampton som så ut til mer eller mindre å gi opp etter pause. Målscorerne Salah og Coutinho lekte seg, mens Mané gjorde nok etter sitt skadeopphold til at det skal være virkelig grunn til å glede seg framover. Kanskje var det usikkerhet angående forsvaret, men Alexander-Arnold og Lovren kom inn og gjorde en solid jobb. Forhåpentligvis er Lallana og Matip også snart klare igjen, men i dag var de ikke savnet.

32
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Georginio Wijnaldum)Kjempescoring Salah!

Så får Liverpool hull på byllen. Wijnaldum triller på tvers av 16-meteren, som bender ballen opp i motsatt vinkel med sin venstrefot.

41
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Philippe Coutinho)Salah dobler

Nydelig spill da Coutinho trer igjennom til Salah, som legger ballen over keeper og i nettet.

68
Målscorer: Philippe Coutinho3-0 ved Coutinho

Da fikk Phil Coutinho sin fortjente scoring. Mané stikker igjennom til Firmino, som nærmest treffer keeper med et knallhardt skudd, og Coutinho han sette inn returen foran The Kop.

43
Dejan LovrenGult til Lovren

Dejan Lovren får advarsel etter en felling av Virgil van Dijk(!)

61
Southampton
Gult til Romeu

Romeu får fortjent gult for å ha holdt igjen Firmino.

9Sjanse for Liverpool

Liverpool får den første sjansen, men Alexander-Arnold for ikke ei lang nok tå da han er kommet helt opp i feltet og rett foran keeper Forster.

51Mulighet for Southampton

Southampton kontrer på en kontring fra Liverpool, men Lovren hindrer Boufal i å få avsluttet med en utmerket takling.

54Stor sjanse for Firmino

Alexander-Arnold driver framover sentralt i banen og sender ballen flatt til Firmino på løp i midten. Brassen når ballen akkurat før Forster, men greier ikke å vippe lærkula over keeperen.

58Nesten for Moreno

Lovren vinner i lufta på en corner fra Southampton, Salah spiller til Moreno som har tatt en langspurt opp til motstanderens felt, men venstrebacken får ikke stokket beina skikkelig alene med keeper.

63Coutinho med skudd

Salah og Coutinho igjen. Førstenevnte spiller til Philippe, som skyter lavt like utenfor stolperoten.

84Firmino burde ha scoret

Roberto Firmino drar seg fint fri, kommer alene igjennom, men drar avslutningen like utenfor.

Før kampen

Få overraskelser fra Jürgen Klopp i sitt lag, med Alexandere-Arnold inn for Gomez og Wijnaldum foretrukket fremfor Can. Adam Lallane skuffende nok ikke med i troppen.

1Endelig scoring mot Soton?

Da er det like før avspark på Anfield. Forrige sesong spilte Liverpool fire ganger mot Southampton uten å score en eneste gang, skal det løsne i dag?

2Tadic må ha behandling

Tadic hos Southampton ligger nede og vrir seg, men er raskt oppe igjen

3Salah utfordrer

Mo Salah setter på turboen og skulle nok hatt et hjørnespark, men dommeren peker på utspill.

4Formasjon

Liverpool ligger i et 4-3-3 hvor Henderson er bak Wijnaldum og Coutinho, mens Salah og Mané er på flankene med Firmino i midten fremme.

9Corner til Liverpool

I etterkant av muligheten til Alexander-Arnold for Liverpool corner, som forsvaret til Southampton enkelt kan klarere.

20Corner til Liverpool

Et innleggforsøk fra Alberto Moreno blir sendt ut til corner fra Southampton-forsvaret, men igjen greier ikke Liverpool å true gjestene på dødballen

21Skudd fra Wijnaldum

Gini Wijnaldum prøver seg fra langt hold, men Forster redder uten særlige problemer.

22Sjanse for Coutinho

Phil Coutinho forserer framover og prøver et skudd fra 20 meter, men via Forster og ut til en resultatløs corner.

23Svakt frispark

Liverpool har fått frispark fra 25 meter, hvor Coutinho har scoret fra før, men denne gang går ballen høyt opp på Anfield Road End.

32

41

43

44Nesten for Southampton

Ryan Bertrand skrur frisparket, etter fellingen til Lovren, like utenfor det venstre krysset til Mignolet.

45To minutter er lagt til

Dommeren har lagt til to minutter på Anfield.

Pauserefereat

Liverpool hadde ballen mye i 1.omgang, men i en halv omgang greide stort sett Southampton å holde de røde på avstand med aggressivt og mannsterkt forsvarsspill. Liverpool fikk noen cornere, men de store sjansene uteble selv om Alexander-Arnold, som hadde en god omgang, var i nærheten under en sjelden visit inne i motstanderens felt. Det behøvdes et øyeblikks magi, og det kom etter en halvtimes spill da formspilleren Mohamed Salah vakkert bendte ballen opp i motsatt kryss fra hjørnet av straffefeltet. Samme mann doblet ledelsen like før pause da han elegant vippet ballen over en utrusende Forster etter å ha blitt spilt fri av Philippe Coutinho.

46Vi er i gang igjen

Da har lagene startet opp igjen etter pause, uten at det er gjort noen forandringer i lagoppstillingene.

55
Southampton
Austin inn for Soton

Southampton gjør kampens første bytte da tanksenteren Austin kommer inn for Tadic.

61
Southampton

68

69
Inn: Emre Can (Ut: Philippe Coutinho)Coutinho ut

Phil for en velfortjent pust i bakken rett etter sin scoring.

69
Southampton
Bytte for Soton
74
Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Sadio Mané)Mané ut til stående applaus

Ikke den beste kampen til Sadio Mané, men godt å se ham på gresset etter sin siste skade.

79
Southampton
Enda et bytte for Soton
80
Inn: James Milner (Ut: Mohamed Salah)Salah hylles da han byttes ut

Toppscoreren i Premier League, Mo Salah, får øredøvende jubel da han forlater banen.

86Can prøver seg

Emre Can går på utsiden av forsvaret til Soton, men er ikke særlig nærme med avslutningen fra skrått hold.

88Bra angrep

Firmino prøver å finne Wijnaldum på løp inne i feltet, men pasningen er noen centimetere for lang.

90Fint initiativ fra Ox

Alex Oxlade-Chamberlain vinner ballen nede på Liverpools høyreside, sender ballen hardt inn i feltet men van Dijk får såvidt ei tå på ballen.

903-0 til Liverpool