Ryan Kent i Barnsley – hjemmedebuten

Reaksjonene har vært overveldende positive etter Ryan Kent sin hjemmedebut for Barnsley i den sterke 2-0 seieren mot antatt opprykkskjempende Derby County.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Et av de personlige høydepunktene for Kent, som fikk publikum til å gispe av fornøyelse (og deretter skuffelse), var da han dro innover i banen fra sin høyre side og fyrte en rakett i stolpen og ut fra 20 meter med sin venstrefot.

Et veldig betegnende øyeblikk for uforutsigbarheten tofotede og teknisk begavede Kent besitter, da han kan ta cornere, drible og skyte bra med begge føtter.

Kent ble etter kampen intervjuet av lokalavisen Yorkshire Post om livet i Barnsley så langt og nivåstigningen fra League 1 (Coventry) og U21-fotball med LFC:

«Fysisk er det en forskjell men jeg spilte med førstelaget gjennom hele pre-season med Liverpool, spesielt mot to Championship-lag, så jeg vet hva jeg går til. Det er et steg opp fysisk og det er mange tekniske gode spillere på dette nivået også. Jeg må ta alt stegvis men jeg føler at jeg er klar til å vise hva jeg kan gjøre i Championship for å ta meg selv til det neste nivået.

Jeg spilte mot Tranmere, Fleetwood, Wigan og Huddersfield og nå har de sendt meg ut på lån for å forbedre meg fysisk i Championship.»

Kent har alltid vært et ettertraktet talent som var ønsket av de store klubbene i området rundt Merseyside og Manchester, men føler han gjorde et godt valg som han ikke ville gjort om på:

«Det ville være flott om jeg noen gang kunne gjøre min Liverpool-debut. Det er drømmen min, det har vært ambisjonen min i livet helt siden jeg begynte i klubben som sjuåring. Speidere så meg spille i min lokale klubb Oldham når jeg var seks år og jeg var hos United, City, Blackburn og Liverpool når jeg var ni måtte jeg gjøre et endelig valg og jeg angrer ingenting.»

Kent frykter ingen i årets sesong: «Det er mye selvtillit å ta med inn i denne sesongen fra den forrige (mtp opprykket til Barnsley) og vi vil ikke være redde for noen selv om vi går inn i kampene som underdogs».

Sjefstrener Heckingbottom er fornøyd med å ha signert Kent etter en langvarig kurtisering: «Jeg så ham mye hos Coventry i fjor, assistenten min så han hos LFC U21, og vi tok en telefon rundt februar. Liverpool visste hvor mye vi ville ha ham og hva vi kunne gjøre for ham so det har handlet om å fortsette å følge med situasjonen rundt han helt fram til nå. Det har vært en lang jakt men vi fikk han til slutt, og, forhåpentligvis kan vi være bra for Ryan og Ryan bra for oss.»

Den personlige utviklingen til Ryan er viktig både for Ryan selv og Yorkshire-klubbens overlevelse: «Vi vil fokusere på hans mål og assiste og vi har lyst til å få han til å forbedre seg i store steg i den defensive biten av spillet hans for å få han til å forstå rollen sin og hva det trengs for å vinne en kamp.»

Heckingbottom er ikke i tvil om at Kent kan gjøre livet vanskelig for hvem som helst i ligaen: «Han har ferdighetene og farten til å få minst en halvmeter på hver back han møter».

Det knytter seg naturligvis usikkerhet rundt akkurat hvor hardt Barnsley kan slå fra seg I denne ligaen, mot relativt store ressurser I klubber som nettopp Derby men også QPR, Norwich, Villa, Newcastle osv. Lokalreporter Doug O’Kane i Barnsley Chronicle konstaterte triumferende etter kampen:

«Briljant av Barnsley i dag. Dette vil være en stor boost for fans og spillere. De beviste at de er gode nok for Championship».

Neste kamp kommer allerede i morgen, også denne på hjemmebane, mot QPR. London-laget har et rykte på seg for å strø om seg med penger på dette nivået men Barnsley har vist at de kan slå fra seg mot antatt bedre og mer bemidlet motstand.

Det ser helt tydelig ut at Ryan Kent fortjener en plass i startelleveren på meritter akkurat per dags dato, uavhengig av klausulen om spilleprosenter som Liverpool har tvinget med i avtalen. Men det er en lang sesong med 46 ligakamper, og det kan være å ha noe å ha i bakhodet at en må unngå en burnout for unge Kent.

Det blir spennende å se framover om han fortsetter å starte jevnlig og å terrorisere motstanderbackene som nå i helgen.

Skribenten kan følges på Twitter: @javatne