Freddie Mercury – alt startet i Liverpool!

Når man elsker Liverpool FC så fremsnakker man byen Liverpool. Ofte legger man på litt ekstra skryt som ikke alltid er helt sant, slik som at Titanic ble bygget der og man nevner kanskje at Queen mer eller mindre ble dannet i byen. Men det siste er vel sant?

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Denne måneden (24. november) er det 28 år siden gutten som etter hvert skulle bli kjent som Freddie Mercury døde. Både i sin levetid og i årene etter har han blitt hyllet som en av de største gjennom alle tider og i fjor kom filmen Bohemian Rhapsody. Mye har blitt sagt og skrevet om Freddie, men at den første spiren til det som skulle bli en av verdens mest berømte grupper ble lagt i Liverpool, det har du kanskje ikke fått med deg?

I 1969 flyttet Freddie til byen for å bli med i bandet Ibex, senere kalt Wreckage. Dette ble ikke særlig vellykket og oppholdet i Liverpool ble bare på noen få måneder. Freddie som bodde i legendariske Penny Lane spilte utallige konserter i og rundt Liverpool og under en av konsertene skjedde det som gjør at vi Liverpoolsupportere tar æren for at Queen ble født!

PENNY LANE:
PENNY LANE:  Freddie boedde i Dovedale Towers hvor han bodde i Liverpool. Bygget ligger i legendariske Penny Lane .

Da det hele startet!

9. september spilte Ibex på The Liverpool Sink Club. Mot slutten av konserten dukket det plutselig opp to gjestemusikere, en trommeslager ved navn Roger Taylor og en gitarist, jepp du gjettet det, ved navn Brian May. Dette var første gangen disse gutta delte samme scene og man kan derfor påstå, med noenlunde sannhetsgestalt, at dette var den gryende starten på Queen

© Rodhullandemu/Wikimedia Commons</i>
SJEKK TOPPEN:
SJEKK TOPPEN:   En lokal vandrehistorie blant scouserne er at Freddie fikk ideen til navnet Queen og det etter hvert så berømte «våpenskoldet» under sitt opphold i Liverpool. Kanskje de er inne på noe? Ta en titt på utsmykningen som befinner seg på taket av Queen Insurance Buildings i Dale Street © Rodhullandemu/Wikimedia Commons</i>

Freddie forlot Liverpool bare noen måneder etter konserten på Sink Club og endte opp i London, i et nytt band, Smile. Som du kanskje allerede har regnet ut så besto Smile av de tre herrene Mercury, May og Taylor. Etter hvert ble også John Deacon en del av bandet og i 1973 ga de ut sitt første album, under navnet Queen. ….. og alt startet selvfølgelig i Liverpool!

Og hvis du trenger ytterligere bekreftelse på båndet mellom Freddie og byen vår. Den legendariske Bohemian Rhapsody ble spilt live for første gang i november 1975, på Empire theatre i, ja du skjønte det sikkert, Liverpool.