Hvor står Premier League for tiden?

Jeg har selvsagt full tillit til Jürgen Klopp og det sportslige apparatet rundt ham. Vi vet dog flere ting med sikkerhet. Nye spillere må komme inn og noen må ut - før eller senere. Det nytter ikke å hvile på gammel suksess.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Jeg må minne om at vi for tiden er regjerende mester i England, Europa og Verden! Det må bety at de aller største navnene burde være et mål for oss. Grekernes store sønn Tsimikas kan for alt jeg vet være et varp, men kjøpet begeistrer ikke ennå. Med Keita i form har vi fått en slags boksåpner. Han har noe briljant over seg og måtte han bare fortsette fremgangen vi har sett de siste kampene. Skal vi kjøpe må vi selge, sies det. Fabinho nei. Hendo nei. Ox ja. Curtis nei. Keita nei. Milner nei. Gini tja. Det er ikke gøy å selge noen av disse, og det ville uansett dempet litt av gleden over et nytt kjøp.

Jeg noterer også at våre største utfordrere, Manchester City og Chelsea, er på shoppingtur med gullkortet. Det er alltid litt bekymringsfullt.

Tysk blitz

Hvor står Premier League for tiden? Har det skjedd ting i Europa det siste året som har gått oss hus forbi? City blir overraskende slått i Champions League av en fransk middelmådighet. Vi blir slått ut av Atletico, men med æren i behold. Spurs og Chelsea er blitt rundspilt av Bayern München.   

Vi så trolig et farvel til den ballbesittende filosofi denne uken. Jeg har aldri sett maken til gegenpress i hele mitt fotballiv. Ballsikre katalanere ble totalt utmanøvrert av ny tysk blitz-strategi. Nå skal det i rettferdighetens navn sies at Barca spilte helt horribelt i forsvar. De hadde et titalls ballmist rundt egen sekstenmeter.  Bayern Munchen har tatt fotball og organisering til enda et nytt nivå. Det er ikke lenger noen tilfeldighet at både Spurs, Chelsea og nå sist Barcelona er blitt fullstendig ydmyket av de tyske mestre i årets Champions League.

Heldigvis har vi Klopp - han kan dette bedre enn alle! Det kommer til å bli svært tøft å være best på balløya neste sesong, men det blir trolig ennå mye tøffere å utfordre Europa i Champions League. Spørsmålet blir: Kan Klopp ta Liverpool til et enda høyere nivå uten å kjøpe inn nye sultne spillere i verdensklasse?