Leserbrev:Sannhetens øyeblikk

Vi våknet opp til en blåmandag før i tiden. Nå våkner vi opp til en blåsøndag.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Et par minutter før full tid mot Leeds fikk vi oppleve sannhetens øyeblikk. Vi er i skrivende stund en middelhavsfarer i Premier League, med større mulighet til å rykke ned enn å havne blant topp fire. Fallet fra tronen kunne knapt vært større.

12 kamper. 4 seire. 4 uavgjort. 4 tap. Vi har ikke hatt nevneverdig flaks i årets sesong, men tallene taler sitt tydelig språk. Klopps mesterlag er på en oppsiktsvekkende retur. Våre problemer handler ikke om uflaks i enkeltkamper. Tegningen på veggen er helt klar. Klopp har satset på at stammen i laget som har gitt så mange fantastiske øyeblikk skulle holde også i årets sesong. Det kan vi nå slå fast at det har vært en skivebom.

Nunez ser ut til å være et klassisk bomkjøp og Salah virker mett

Det er mange faktorer som har slått inn. Nunez ser ut til å være et klassisk bomkjøp. Hele transferbudsjettet ble brukt på en spiller som så langt ikke har levert etter forventningene. Rytmen i angrepsspillet halter. Det er slett ikke bare Nunez sin feil. Han kommer til sjanser, men har ikke denne nødvendige teften for tellende avslutninger. Salah virker uinspirert og foretar mange håpløse valg. Vi har kanskje for høye forventninger til egypteren, men han leverer ikke varene i år. Han virker mett.

Klopp har satset på at yngre spillere som Elliott, Carvalho og Jones skulle styrke stallen og gi større bredde i stallen. Etter det vi har sett til nå, holder ikke det mål. Elliott har noen øyeblikk, men hele denne trioen blir for lett mot fysisk sterke motstandere. Det er lovende juniorspillere som får noen tøffe leksjoner når de møter menn. Skadesituasjonen har gjort at de spiller muligens mer en det Klopp hadde regnet med.

Klopp virker nærmest litt paralysert

Slik situasjonen er nå kan vi ikke mønstre et toppet lag fordi mange spillere er på skadelisten. Det blir enda mer tydelig at vi mangler bredde og gode alternativ når Fabinho og Trent blir byttet med Hendo og Milner når vi jager mål mot Leeds.

En av fotballverdens største klubblag kan ikke leve lenge med dette nivået. Vi må se forandringer og vilje til å ta grep. Klopp har tydeligvis også mistet noe av troen. Han virker nærmest litt paralysert. Han kjenner vel heller ikke igjen det laget vi har sett før. Vi kan ikke lenger bare høre om skadesituasjon, andre lag som har god råd, spillere ute av form og behovet for mer hvile. Det holder ikke for den stolte klubben!