Tålmodighet

De syv fete år blir etterfulgt av syv magre år...

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

De syv fete år blir etterfulgt av syv magre år. Visdomsord som ser ut til å ramme Liverpool. Heldigvis så har de fleste regler unntak! Akkurat nå ser det imidlertid rimelig mørkt ut. To tap mot Brighton på kort tid forteller at vår storhetstid er over for denne gang.

Det er mange år siden det var så lett å kritisere Liverpool. Vi har falt ut av topp 4 kampen i Januar i den sesongen vi var tippet som ligafavoritter. Vi er snart midt på tabellen og utsiktene til å klatre er for øyeblikket vanskelig å se for seg.

Vi har hatt en tropp som er blitt sterkere og sterkere de siste årene. Vi har vunnet alt som kan vinnes og var nærme en storeslem i fire turneringer for et halvt år siden! Hvordan kan man da forklare et slikt fall?

Jeg tror spillere og Jürgen Klopp opplever en blåmandag. Når vi taper kampen om Premier League-tittel og taper finalen mot Real Madrid i Champions League, går luften ut av ballongen.

Vi kommer til en ny sesong med gal innstilling etter to sviende tap i de nevnte turneringer. Vi glemmer hverdagen. Kampene mot Nottingham, Fulham, Brighton og Bradford er på ingen måte vunnet på forhånd. Dette er ikke lag av Real Madrids kaliber, men avstanden er ikke så stor at de grunnleggende forutsetninger som innsats og kampvilje kan legges igjen i garderoben.

Vi har hatt mye skader. Det kan være den lette forklaringen. Det kan selvfølgelig være prisen vi må betale for en lang fjorårssesong med altfor mange kamper. Store kamper. Jeg skal ikke dvele med flere forsøk på å bortforklare årets svake sesong.

Nå er vi i en situasjon som lett kan føre til ytterlige nedturer hvis vi begynner i feil ende. Klopp er ikke blitt dårligere som sjef. Spillerne er heller ikke blitt dårligere. Jeg har sett altfor mange lag bytte manager og kjøpe spillere i øst og vest når motgangen melder seg. Det er ingen god løsning for de røde.

Tålmodighet er stikkordet jeg trøster meg til nå selv om vi sliter i alle ledd. Forsvaret er vaklende og vi bytter ofte førsterekka. Midtbanen har ikke den rette balansen. Introduksjonen av Cody Gakpo i angrepet har overhode ikke fungert til nå.

Jeg tror imidlertid det er små justeringer som skal til og vi trenger sårt en seier som kan gi laget selvtilliten tilbake!