Leserbrev:Liverpool møter opp for sent!

Jürgen Klopp og co har en tendens til å la motstanderne ta ledelsen, også denne sesongen.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

I helgen kunne vi juble for seier i en meget tøff hjemmekamp mot West Ham på Anfield. Å gå av banen med 3-1 var absolutt ingen enkel oppgave, og vi så igjen de klare tendensene til å havne bakpå tidlig i kampen.

Liverpool har dessverre utviklet en uheldig tendens til å havne bak 0-1 (og til og med 0-2 eller verre) i kamper, noe som har påvirket både ligaen, hjemlige cuper og europeiske kamper de siste 16-17 månedene.

Denne sesongen har ikke vært noe annerledes, da kun uflaks hindret West Ham tidlig i kampen. Faktisk unne de ledet 0-2 før Liverpool fikk skikkelig tak i spillet, men vi slapp unna. Det er verdt å merke seg at hvis The Hammers hadde scoret først på søndag, ville dette vært den femte av syv kamper denne sesongen der vi måtte jage resultatet.

Det fine er at vi har snudd samtlige kamper til seier, til tross for at motstanderne har scoret først. Vi har som kjent vunnet seks av de syv kampene, med bare en uavgjort på Stamford Bridge i åpningen av sesongen, der Diaz scoret det første målet. Bournemouth, Newcastle, Wolves og LASK Linz tok ledelsen, men vi klarte å snu alle disse kampene til seier.

UAVGJORT TIL PAUSE: West Ham yppet seg med Liverpool i den første omgangen.

UAVGJORT TIL PAUSE: West Ham yppet seg med Liverpool i den første omgangen.

Et langvarig problem

Denne «sykdommen» begynte den 3. mai 2022 i Champions League-semifinalen. Vi kom raskt under 0-2 mot Villarreal, og da var lagene like langt. Vi scoret et tredje mål, men i finalen mot Real Madrid tapte vi 0-1, og igjen kom vi bakpå. I løpet av avslutningen av den sesongen måtte Liverpool komme tilbake i seks av de siste syv kampene...

Noe vi heldigvis klarte i fire av dem. At vi «lot» Wolves score først i siste seriekamp på Anfield, kan selvfølgelig ha påvirket sjansene for ligagull i 21/22. City kom også under 0-2 mot Aston Villa, og hvis vi hadde tatt ledelsen mot Wolves i stedet for det motsatte, kunne det ha stresset City så mye at deres comeback ville blitt mye vanskeligere eller kanskje ikke skjedd i det hele tatt. Dette er imidlertid bare spekulasjoner.

I løpet av 2022/23-sesongen «lot» vi motstanderne ta ledelsen i hele 21 av de 52 mulige kampene. Så når vi ser på resultatene fra den 3. mai 2022 til nå, har motstanderne tatt ledelsen mot Liverpool i hele 31 av 66 kamper, og dette er et problem som jeg antar Klopp og staben snakker mye om. Det må de! Når vi ser på de 31 kampene i denne perioden hvor Liverpool har «kommet for sent» til avspark, har vi bare snudd 12 av dem til seier. Syv kamper endte uavgjort.

At dette problemet fortsetter denne høsten, er bekymringsfullt. Vi har snudd alle kampene denne høsten der motstanderne har scoret først, men det er ingen selvfølgeli på dette nivået. Jo raskere Klopp og hans team kan redusere dette tallet, jo bedre.

Hvis dette problemet vedvarer gjennom hele 2023/24-sesongen, er jeg redd at denne sesongen ikke blir mye hyggeligere enn den forrige. Det er en grense for hvor mange kampen som kan snus. Vi har definitivt hatt en sterk start på sesongen, og dette er ingen klage, men det viser et problemer som sannsynligvis ender i færre seire, om det fortsetter.

Men vi ser tegn på at denne sesongen kan bli mer minneverdig enn den forrige hvis kampene med jaging og stress kan reduseres betydelig.

YNWA

Erik Syversen