Liverpool-troppen skal være svært fornøyd med den kommende ansettelsen

Ryktene rundt Arne Slot har nådd Liverpools spillere, ifølge Daily Mail-journalist Lewis Steele.

Fredag kveld rant det inn meldinger fra blant annet Paul Joyce i The Times og flere andre engelske aviser om at Feyenoord-sjef Arne Slot var på god vei til Liverpool. Siden har vi ikke hørt så mye nytt.

Det har riktignok kommet informasjon fra innsiden av Liverpool fra Daily Mail-journalist Lewis Steele. Han skriver at Liverpool-troppen er svært fornøyd med å få Slot som ny sjef på Anfield.

«Et par kilder nær garderoben sier at Liverpool-laget er veldig fornøyd med den kommende ansettelsen, selv om fokuset fortsatt ligger på å avslutte Jürgen Klopp-epoken på best mulig måte. Virgil van Dijk vil nok komme med et par kommentarer om dette etter lørdagens kamp», skrev han på Twitter/X.

Vi har omtalt denne informasjonen tidligere, men siden det kom så mye fredag kveld, er det greit med en liten gjennomgang av de mindre nyhetene rundt den potensielle Arne Slot-overgangen.

Et førstevalg

Leverkusen-sjef Xabi Alonso var den åpenbare kandidaten da Jürgen Klopp kom med nyheten om at han ønsket å trekke seg. Et par måneder senere bekreftet spanjolen at han ville bli værende i Bundesliga også neste år.

Da ble oppmerksomheten rettet mot Sporting-sjef Ruben Amorim, som er i ferd med å ta den portugisiske klubben til sin andre ligatittel på tre år. I forrige uke valgte han å ta turen til West Ham, et valg som fikk fortgang i forhandlingene med Slot.

Fredag kveld kom Melissa Reddy med nyheten om at Feyenoord-sjefen aldri var et andrevalg i kampen om Jürgen Klopps managerstol.

«Klubben hadde allerede vurdert Slot som den beste passformen før dette tidspunktet (møtet med West Ham). Han ble også sett på som en klart bedre valg med tanke på kommunikasjon og det store bildet av klubben. Hans karakter etablerte han også som et toppvalg», skrev hun for Sky Sports.

Assistent og prestasjonssjef

Fredag kveld kom også The Athletic med eksklusive nyheter rundt Slots snarlige overgang. 45-åringen tar med seg to trenere fra Feyenoord, assistent Sipke Hulshoff og prestasjonssjef Ruben Peeters.

Hulshoff startet sin karrire som ungdomstrener for klubber som Cambuur, Groningen, RB Ghana og Al-Arabi, før flyttet seg opp til assistenttrener i Volendam i 2019. Der ble han værende i to år før han tok over Feyenoords U21-lag. Et år senere tok han over assistenttrenerjobben ved siden av Slot.

I tillegg til dette er Hulshoff også aktiv på det nederlandske landslaget. Den 1. januar 2023 ble han nemlig utnevnt til Ronald Koemans assistenttrener, så dette er nok en type Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch og Cody Gakpo kjenner godt. Planen er at han også skal være med til EM i Tyskland, men det spørs om det kanskje endrer seg nå.

Peeters er en mye yngre og ferskere trener. Belgieren er bare 31 år gammel, noe som er ganske ungt for en prestasjonssjef. Hans karriere startet som fysisk trener på Genks ungdomslag, før han over tid ble flyttet opp til U19-, U21- og til slutt førstelaget.

Der ble han værende i fire år, fra 2017 til 2021, før han tok turen videre til Feyenoord. Han ankom altså den samme sommeren som Slot. Den jobben har han snart hatt i tre år.

Filosofien er nærmest identisk til Jürgen Klopps gegenpress

Filosofien er nærmest identisk til Jürgen Klopps gegenpress

Det begynner å bli mer og mer klart hvorfor Michael Edwards ønsker Feyenoord-sjef Arne Slot på Anfield.

Innsikt 26.apr 17:11
Beskrives som en manager som jobber på feltet, og heller vil utvikle spillere enn å kjøpe nye

Beskrives som en manager som jobber på feltet, og heller vil utvikle spillere enn å kjøpe nye

Dersom Arne Slot tar på seg den «umulige» oppgaven med å overta etter Jürgen Klopp, har han noen av de samme egenskapene.

Innsikt 24.apr 12:26