Skal ha forsøkt å ta med sin tidligere assistent til Anfield

Arne Slot ser ut til å få med seg noen gode kolleger til Liverpool, men en tidligere assistent skal ha takket nei.

Vi venter nå bare på den offisielle bekreftelsen på at Arne Slot blir Liverpools nye hovedtrener. En rekke troverdige journalister har opplyst at det er enighet mellom Liverpool og Feyenoord om å kjøpe 45-åringen ut av kontrakten med Eredivisie-klubben, og klubbene jobber nå med når og hvordan ansettelsen skal kunngjøres. 

I mellomtiden kan det virke som det forhandles om kontrakter med noen av de som skal bli med i Slots støtteapparat, men treneren ser ikke ut til å få med seg alle han ønsket seg. The Athletic skriver nemlig at hans tidligere assistent Marino Pusic har takket nei til å bli med Slot til Liverpool. 

Pusic var assistenten til Slot i Feyenoord fra 2021, før han tok over som hovedtrener i Shakhtar Donetsk i oktober i fjor. The Athletic skriver at han synes det var for tidlig å forlate den ukrainske klubben allerede nå. 

I stedet kommer Slots nåværende assistent Sipke Hulshoff etter all sannsynlighet ut til å slå følge til Merseyside. Hulshoff er også i støtteapparatet til landslaget, og han kjenner nok derfor Cody Gakpo, Virgil van Dijk og Ryan Gravenberch godt. Ruben Peeters, som har rollen som «head of performance» i Feyenoord, skal også være klar for Liverpool. 

Jürgen Klopp er ikke den eneste som forlater Liverpool. Assistentene Peter Krawietz, Pep Lijnders og Vitor Matos gjør det samme, så det er behov for flere enn Slot i det nye støtteapparatet til Liverpool.

I motsetning til Klopp vil ikke Slot bli ansatt som manager, men heller som hovedtrener. Han skal med det ha ansvaret for det som skjer på treningsfeltet og på kamp, mens det er sportsdirektør Richard Hughes som skal ta styringen på overgangsmarkedet og i forbindelse med kontraktsforhandlinger. Det likner mer på strukturen under starten av Klopps regjeringstid, da Michael Edwards styrte butikken som sportsdirektør. De siste årene har Klopp og hans team hatt mer eller mindre full kontroll på det sportslige - både på og utenfor banen.

Filosofien er nærmest identisk til Jürgen Klopps gegenpress

Filosofien er nærmest identisk til Jürgen Klopps gegenpress

Det begynner å bli mer og mer klart hvorfor Michael Edwards ønsker Feyenoord-sjef Arne Slot på Anfield.

Innsikt 26.apr 17:11
Dette har skjedd i Liverpools managerjakt den siste uken

Dag for dag:Dette har skjedd i Liverpools managerjakt den siste uken

Fra «outsider» til storfavoritt, nå er alt klart for at Arne Slot blir Liverpools nye sjef.

Innsikt 28.apr 21:21