Siste nytt fra motstanderleiren:West Ham har vært i grusom form i fraværet av Jarrod Bowen – rekker han kampen?

David Moyes’ mannskap har knapt tatt poeng siden midten av mars.

Det er duket for en ny Liverpool-kamp, bare tre dager etter at Everton sendte de røde ut av kampen om Premier League-tittelen. Heldigvis møter Jürgen Klopps mannskap et West Ham-lag som har vært i minst like svak form den siste tiden.

David Moyes og co står med én usselig seier siden 5-0-kampen mot Freiburg den 14. mars. En tett bortekamp mot Wolverhampton for tre uker siden er det eneste unntaket.

I tillegg har London-klubben også røket ut av Europa League etter tap og uavgjort mot suverene Leverkusen. Forrige helg fortsatte den vonde trenden med et grusomt 2-5-tap mot byrival Crystal Palace.

Selv om formen har sviktet totalt, har burgundertrøyene fortsatt mulighet til å nå topp 7, eller rettere sagt en Europa-plass. Det fikk Moyes spørsmål om før lørdagens kamp.

– Vi er på åttendeplass med fire kamper igjen. Det er en utrolig posisjon å være i, og vi har spilt 12 eller 13 kamper mer enn noen lag som ikke har spilt ute i Europa. Fra vårt ståsted er vi fortsatt med i kampen, og vi skal gjøre alt for å klare det, sa skotten.

ET FARVEL: David Moyes har ikke signert under på en ny kontrakt, og mye tyder på at skotten er inne i sin siste måned i klubben.

ET FARVEL: David Moyes har ikke signert under på en ny kontrakt, og mye tyder på at skotten er inne i sin siste måned i klubben.

På motsatt banehalvdel venter Liverpool, som heller ikke er i fantastisk form for øyeblikket. West Ham-sjefen vil ikke sende de røde ut av tittelkampen helt enda.

– Jeg synes det er vanskelig å akseptere at de er ute. De hadde et svakt resultat, men de andre lagene (City og Arsenal) skal også spille vanskelige kamper. Jeg tror de er med på leken fortsatt. At de er i den posisjonen overrasker meg ike, for de er en fotballklubb som alltid er med å utfordrer om titler, sa Moyes.

– Han er i trening

Det store spørsmålet i West Ham-leiren før kamp er om stjernespiller Jarrod Bowen rekker oppgjøret. Kantspilleren har ikke vært på banen i tre av de siste fire kampene (inkludert forrige helg), men spilte 90 minutter i returkampen mot Leverkusen. Det var den eneste kampen som ikke endte med tap.

– Han er tilbake i trening, så det er en god sjanse for at han vil være tilgjengelig. Vi følger ekstra med på ham foreløpig, svarte Moyes.

Nayef Aguerd, Konstantinos Mavropanos og George Earthey er de andre fraværene i West Hams tropp.

– Vi har et par problemer på midtstopperplass. Nayef (Aguerd) er ikke tilgjengelig. Dinos (Mavropanos) har en sjanse, men vi må se an den situasjonen.

Liverpool må klare seg uten Conor Bradley og Diogo Jota, i tillegg til langtidsskadde Joel Matip, Thiago og Ben Doak.

Den nybakte faren er klar til kamp: – Jeg vet jeg kan levere bedre

Den nybakte faren er klar til kamp: – Jeg vet jeg kan levere bedre

Med formsvikt i angrepet, er det slett ikke usannsynlig at Cody Gakpo spiller fra start igjen denne helgen.

Nyheter 27.apr 10:48
Det ser ut til å gå mot slutten for West Hams «Moyesiah»

Det ser ut til å gå mot slutten for West Hams «Moyesiah»

Etter det blytunge tapet på Goodison Park onsdag kveld, vil Liverpool reise til London lørdag morgen med et håp om å reise kjerringa. Men også West Ham har resultater de ønsker å hevne.

Innsikt 27.apr 10:10