– Kanskje jeg la listen for høyt

Dominik Szoboszlai erkjenner at formen har vært varierende etter den gode starten på Liverpool-karrieren.

Dominik Szoboszlai tok Premier League med storm i fjor høst. Mens Wataru Endo og Ryan Gravenberch fant seg til rette i nye omgivelser og Alexis Mac Allister måtte spille i en uvant dyp rolle på midtbanen var det ungareren som fikk vise seg mest frem av spillerne som ble kjøpt i fjor sommer. 

Men etter hvert som høst ble til vinter og kampprogrammet ble tettere og tettere, begynte 23-åringens prestasjoner å variere mer og mer. I januar ble han skadet, og etter at han kom tilbake i mars har han ikke klart å finne tilbake til nivået fra starten av sesongen. 

I et intervju med MLSZ TV erkjenner han at formen ikke har vært like god i det siste, og antyder at den gode starten kan ha ført til at folk hadde litt for høye forventninger til ham. 

– Den gode starten ga meg et løft, men kanskje jeg la listen til høyt, for det har vært kamper der jeg ikke har fått ut mitt beste, sier han.

Midtbanespilleren ser ut til å ha fått med seg at det har kommet noe kritikk blant annet på sosiale medier. 

– Når du ikke spiller bra er du den verste spilleren på banen i noen sine øyne, men det er ikke noe problem. Vi går gjennom alt som et lag. 

Tempoforskjell

Ungareren, som har bakgrunn fra Red Bull-klubbene Salzburg og Leipzig, forteller at det er en stor forskjell på tempoet i Premier League sammenliknet med Bundesliga.

– Det går fortere her i Premier League. Du har ikke like mye tid til å tenke som i Bundesliga. 

– Her må du vite hva du skal gjøre før du har mottatt ballen. Hvis du nøler er du sjanseløs. Hvis jeg er på midtbanen og har mange spillere rundt meg er jeg nødt til å ha oversikt over hvor alle er, legger han til.

Szoboszlai, som skal til EM som kaptein for Ungarn i sommer, sier han lærte mye som unggutt da han slo gjennom i Østerrike. 

– Det handler om å ikke forsøke på noe for ambisiøst, men å spille pasninger og gi ballen videre til medspillere som er i bedre posisjoner, samtidig som man er med i presset, i angrep, i forsvar og bidrar med mål og målgivende pasninger, sier Szoboszlai. 

Totalt har han spilt 43 kamper i debutsesongen for de røde, og står bokført med syv mål og fire målgivende pasninger. 

– Vi vil gå ut med et smell

– Vi vil gå ut med et smell

Formspiller Harvey Elliott vil bygge videre på seieren mot Tottenham og avslutte sesongen sterkt.

Nyheter Tir. 07.05. 12:35
Femårsjubileum for mirakelet på Anfield

Femårsjubileum for mirakelet på Anfield

Tirsdag er det fem år siden en av de flotteste kveldene under Jürgen Klopps ledelse.

Nyheter Tir. 07.05. 08:57